Nieuws

Nieuwe Brochure

Brochure 2022

 

Lees meer

Cinekids Festival komt er aan!

Cinekid Festival 2022 komt eraan!

 

Laat je verwonderen op Cinekid Festival 2022! Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor alle supernieuwsgierige kinderen tussen de 3 en 14 jaar en (groot)ouders. Beleef, bekijk, speel en verwonder je met de beste films en series, uitdagende workshops, het MediaLab en nog véél meer. 

 

Kom deze herfstvakantie naar de 36ste editie van Cinekid Festival in De Koornbeurs! 

Van 18 tot 20 oktober kijk je hier de mooiste films en series

 

Op 29 september om 10:00 uur wordt het programma bekendgemaakt en start de kaartverkoop.

Lees meer

Kaartverkoop nieuwe seizoen is van start!

Kaartverkoop nieuwe seizoen is van start!

 

Op woensdag 22 juni is de online kaartverkoop van het nieuwe seizoen in De Koornbeurs van start gegaan! Op onze website (onder Theater) staat het totale aanbod uitgebreid in beeld en kunt u eenvoudig kaarten bestellen voor de prachtige voorstellingen die wij programmeren. En: het is een erg mooie verzameling van voorstellingen, met echte pareltjes erbij. Wij heten u nu alvast weer van harte welkom in ons smûke theater!

 

Op onderstaand formulier heeft u een totaaloverzicht van de voorstellingen. U kunt dit formulier evt zelf printen, of aanvragen bij ons (post@theaterdekoornbeurs.nl) dan sturen wij het u toe. U kunt dit invullen en terug sturen, dan zorgen wij dat de kaarten bij u thuis komen: 

Lees meer

Menukaart voor culturele verenigingen

De menukaart voor culturele verenigingen
Op de menukaart laten we in een overzichtelijk schema zien wat de Koornbeurs kan betekenen voor culturele verenigingen uit de regio. Denk bijvoorbeeld aan de huur van onze theaterzaal voor een première, geluids- of lichtadvies (of huur) voor een voorstelling die de vereniging maakt, inhoudelijke en artistieke adviezen bij een voorstelling die gemaakt wordt, gebruik maken van De Koornbeurs als repetitieruimte, vergaderen, of de kaartverkoop van een voorstelling aan De Koornbeurs uitbesteden. Er zijn talloze mogelijkheden waarbij we als Koornbeurs verenigingen kunnen ondersteunen of faciliteren. Ook de kosten daarvan worden in beeld gebracht in deze menukaart. En die zijn ook interessant, want de gemeente Waadhoeke heeft De Koornbeurs een budget toegekend waarmee meestal zo’n 50% van kosten die een vereniging maakt, gedekt worden.  

 

 

Lees meer

Theater producties Wittermans als huisgezelschap

Theater producties Wittermans huisgezelschap Koornbeurs


Theater Producties Wittermans is het jongste theater fenomeen uit het noorden. Maker en acteur Mads Wittermans is de stuwende kracht achter dit spraakmakende gezelschap. Sinds 2021 is Theater Producties Wittermans het vaste huisgezelschap van Theater De Koornbeurs in Franeker. Op een fantastische plek wordt samen met nieuw aanstormend talent en met reeds door de wol geverfde theaterkunstenaars gewerkt aan voorstellingen die verrassend en meeslepend, dan wel indringend en ontroerend zijn. Mads Wittermans is onder andere bekend van film en tv. Hij was te zien in de series Penoza, Er Komt een Man Bij De Dokter, de videolandhit De 12 van Schouwendam en in de films Van God Los en Baantjer Het Begin.

 

De theatervoorstelling Een complexe dag in een simpel heelal is de eerste voorstelling die door Mads en zijn compagnons Marieke Gievels en Jip van de Dool wordt gemaakt. Deze voorstelling speelt tijdens Festival Overmorgen op vrijdag 16 sept in Franeker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vlnr: Mads Wittermans, Jip van den Dool en Marieke Giebels

Lees meer
Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Geachte theaterbezoeker,

 

De theaterkassa is geopend op dinsdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur.

Ook zijn wij een uur voorafgaand aan alle film en theatervoorstellingen geopend.

 

Telefonisch zijn wij te bereiken van dinsdag t/m donderdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur.

Ook telefonisch bereikbaar een uur voorafgaand aan alle film en theatervoorstellingen.

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates over ons programma, kortingsacties en meer…