Nieuws

02-04-2019 Geannuleerd: Voorstelling Trudy Labij en Frans Mulder van 6 april

De voorstelling van zaterdag 6 april "'t Is nogal fris voor de tijd van het jaar" met Trudy Labij en Frans Mulder is helaas geannuleerd.

 

Lees meer

28-3 Fijne Oogst Maak 't Mee Ideeënavonden

Theater de Koornbeurs wil naast haar programmering voor reguliere voorstellingen ook graag weten welke ideeën er zijn bij het publiek voor een (te produceren) voorstelling. We hebben in maart mensen opgeroepen om eens verder te dromen en deze droom met ons te delen tijdens drie ideeënavonden in de gemeente Waadhoeke.

 

En dat hebben we geweten: Wat een prachtige oogst hebben de ideeënavonden gebracht. Vanuit verschillende plaatsen in Waadhoeke dachten mensen mee.

 

Lees meer

1-3-19 Maak 't Mee met De Koornbeurs

Naast alle reguliere voorstellingen en films, wil de Koornbeurs meer! Zij wil ook graag weten welke ideeën er zijn bij het publiek voor een voorstelling. En dat mag van alles zijn. Wat voor voorstelling zou u of jij willen zien of over welk onderwerp zou u of jij een voorstelling willen maken. En wat zou dat voor voorstelling kunnen zijn: toneel, cabaret, muziek? Durf eens verder te dromen en kom deze droom delen met Theater de Koornbeurs.

Lees meer

5-3-2019 Vacature voor vrijwilliger 'marketingondersteuner'

Deze vacature is reeds voorzien.

 

Voor de marketing van Theater de Koornbeurs zijn we op zoek naar iemand die de marketeer kan ondersteunen bij het (her-)schrijven van teksten en het plaatsen van teksten en foto's op de website en op facebook. Het gaat om een vrijwilligersfunctie voor 1 dag of 2 halve dagen in de week.

Lees meer

13-2-2019 Mooie bezoekersaantallen voor Theater De Koornbeurs

De Koornbeurs lijkt de neerwaartse bezoekersspiraal van de afgelopen seizoenen te hebben doorbroken. De bezoekersaantallen t/m medio februari 2019 zijn nu al hoger dan over het hele seizoen 2017-2018.

Op de films kwamen ruim 2.700 mensen af en voor de theatervoorstellingen was belangstelling van ongeveer 10.500 gasten.

Lees meer

12-2-2019 Verzetten voorstelling Een goed mens (Aart Staartjes, Victor Reinier)

Het impresariaat van Aart Staartjes heeft bekend gemaakt dat Aart vanwege gezondheidsproblemen geen rol gaat spelen in het toneelstuk 'Een goed mens' op woensdag 17 april 2019.

Aart is helaas niet fit genoeg om de rol op zich te nemen. Wij wensen hem van harte beterschap.

 

Gelukkig is er een vervanger gevonden en wel de heer Jules Croiset. Momenteel zijn ze druk bezig met de repetities.


 

Lees meer

05-02-19 De Kleine Prijs van Fryslân

De inschrijving is van start gegaan voor talentenwedstrijd Kleine Prijs van Fryslân 2019! Inschrijven is mogelijk tot en met 28 februari.
Op 26 april om 21.00 uur vindt één van de voorrondes plaats in De Koornbeurs (zie ook ons programma-overzicht).

De Kleine Prijs van Fryslân 2019 staat open voor alle muzikanten, ongeacht genre en heeft als doel om ervoor te zorgen dat beginnende acts uit de Friese popcultuur een mogelijkheid krijgen om op te treden.
De competitie bestaat uit 7 voorrondes in maart/april, 2 halve finales in mei en 1 finale in juni (Neushoorn, Leeuwarden). In de finale kunnen verschillende prijzen worden gewonnen.

Lees meer

29-1-19 Nieuwe stijl SOS-Party

Op zaterdag 9 maart is er weer een SOS-Party in De Koornbeurs. Deze krijgt een nieuwe jas!

Het blijft een heerlijk dansfeest met muziek uit de 70's, 80's en 90's maar met een hele vette band: Stageline!

 

Lees meer

29-1-19 Maak je eigen mini-planetarium

Wil je iets bijzonders doen tijdens de voorjaarsvakantie? Het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium en Theater De Koornbeurs zorgen er samen voor dat kinderen hun eigen mini-planetarium kunnen bouwen.

 

Van dinsdag 19 tot en met vrijdag 22 februari organiseert de Museumfederatie Fryslân samen met de Friese musea en archieven ‘Help Pake & Beppe de vakantie door’. Er worden volop leuke en leerzame activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar hebben gratis toegang, 'op vertoon van' een pake of beppe (of andere volwassene). 

 

Lees meer

28-1-19 Korting op bezoek Koninklijk Planetarium Eise Eisinga

Op 3 maart is in De Koornbeurs de leuke voorstelling Starry, starry night, met Leoni Jansen en Govert Schilling.

 

Govert en Leoni delen een liefde voor sterren en muziek. Wat nou als ze daar samen eens een voorstelling over maken? De kennis en vertelkunst van Govert, gecombineerd met de muziek van Leoni. Een theatercollege waarin fascinerende verhalen over planeten, ruimte en tijd worden afgewisseld met sfeervolle liedjes over de nachtelijke sterrenhemel.

Lees meer

10-1-19 Praten over zelfbeschikking n.a.v. It wie op yn simmerjûn

Ga in gesprek na aanleiding van de voorstelling It wie op in Simmerjûn!

De bilbiotheek geeft de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan over zelfbeschikking en euthanasie.

Lees meer

20-12-2018 Expositie Marian Homminga - Opening 12 januari

Op 12 januari van 15.00 tot 16.30 uur opent Theater de Koornbeurs haar deuren voor de opening van een nieuwe expositie. 

Marian schildert vooral zeezichten en portretten.

 

 

Lees meer

03-12-2018 De Podiumcadeaukaart: het léukste kado in de decembermaand!

Met een Podiumcadeaukaart kun je in heel Nederland naar concerten & voorstellingen in theaters. Theater de Koornbeurs heeft bedrukte kaarten met een eigen afbeelding van uw theater. Een leuk kado in de decembermaand (en daarbuiten!).

Lees meer

26-11-2018 Gerard Wolters, tijdelijke directeur Theater de Koornbeurs

 

Zo’n 13 jaar werkte hij bij het Posthuis Theater in Heerenveen. Halverwege dit jaar ging hij met pensioen. Maar niet voor lang, zo blijkt nu. Gerard Wolters is met ingang van 1 december voor dit lopende seizoen de tijdelijke directeur bij Theater de Koornbeurs in Franeker.

Lees meer

24-10-2018 Actie PM-Mannenmode met de Koornbeurs

Vanaf 24 oktober heeft PM-Mannenmode in Franeker een mooie najaarsactie. Bij besteding vanaf € 200,-- krijgt u een waardebon van de Koornbeurs cadeau, die u kunt inwisselen voor 2 vrijkaarten voor de geselecteerde voorstellingen.

Lees meer

29-9-2018 Talentendag Waadhoeke voor scholen voortgezet onderwijs

Vrijdag 28 september wordt in Franeker een Talentendag voor drie scholen in het voortgezet onderwijs in Waadhoeke gehouden. Bij De Koornbeurs, Museum Martena en Ritmyk Centrum voor muziek-, kunst en cultuuronderwijs worden diverse workshops gehouden waar leerlingen aan deelnemen onder begeleiding van professionele begeleiders uit de praktijk. 

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates over ons programma, kortingsacties en meer…