Nieuws

Promovideo De Rode Loper

Promovideo De Rode Loper

Kom Binnen, bij Ondernemersclub De Rode Loper van Theater de Koornbeurs in Franeker!

Wij verwelkomen u graag als één van de gulle genieters van dit mooie theater. Gul inderdaad, want wat u geeft en investeert krijgt u en krijgen de inwoners van De Waadhoeke dubbel en dwars terug.

 

We nodigen u en uw bedrijf graag uit om lid te worden van De Rode Loper en De Koornbeurs daarmee in de spotlight te zetten! Bekijk hieronder onze nieuwe flyer, waar alle informatie op staat over De Rode Loper. En kijk vooral ook even op de prachtige website van De Rode Loper.

Neemt u contact met ons op? Dan vertellen we u graag meer. 

 

Lize Bakker 06-12912261 of lize@vrouwenvanstaal.nl , Roland Douma 06-12495478 of Roland@dogroep.nl of Wilma van de Brug 06-19631917 of contact@joanvdbrug.nl

Lees meer
Nieuwe promovideo

Nieuwe promovideo

Geniet van de nieuwe promovideo van De Koornbeurs!

Lees meer

Lieuwe Toren Interim-directeur Koornbeurs

Lieuwe Toren interim directeur De Koornbeurs

 

Theater de Koornbeurs verwelkomt per 1 september 2024 interim-directeur Lieuwe Toren. Hij volgt vertrekkend directeur Titia Huisman op, die onlangs een nieuwe baan aanvaardde bij de Provincie Fryslân. Gezien de huidige situatie waarin De Koornbeurs nog in afwachting is van de beslissing van de gemeenteraad van de Waadhoeke over de toekomst van het theater, wordt de zoektocht naar een vaste directeur hiermee uitgesteld.

 

Lieuwe Toren is oud-directeur van Cultuur Kwartier Sneek, waaronder vallen Theater Sneek, Poppodium het Bolwerk en Kunstencentrum Atrium. Toren ging in 2019 met pensioen en kijkt er naar uit om deze functie in Franeker tijdelijk in te vullen.

Lees meer
Brochure en Start kaartverkoop

Brochure en Start kaartverkoop

 

De brochure voor het nieuwe seizoen is weer uit! Met daarin alle prachtige voorstellingen die voor komend seizoen geprogrammeerd staan. De brochure viel in de bus bij vele klanten van De Koornbeurs. Heeft u hem niet gekregen en wilt u hem nog ontvangen, stuur dan een mail met uw adresgegevens naar post@theaterdekoornbeurs.nl

 

Het volledige aanbod staat inmiddels online op de website www.theaterdekoornbeurs.nl.

De kaartverkoop voor het nieuwe seizoen is op woensdag 22 mei gestart!

Lees meer
Previewavond in september

Previewavond in september

De jaarlijkse previewavond vindt dit jaar plaats op 24 september. Vanaf 20 mei beginnen de werkzaamheden aan de nieuwe trekkenwand van De Koornbeurs. Daarom is de previewavond dit jaar niet in het voorjaar, maar in het najaar. Het belooft weer een prachtige avond te worden met diverse artiesten die komend jaar in De Koornbeurs staan. Iedereen is welkom. Vrienden van De Koornbeurs kunnen gratis naar de previewavond (aanmelden via post@theaterdekoornbeurs.nl). Mensen die geen Vriend zijn kunnen een kaartje kopen voor 5 euro of ervoor kiezen om ook Vriend te worden. Voor maar 15 euro per jaar steunt u ons mooie theater en geniet u van voordelen. Kijk voor meer informatie op VRIENDENPAGINA

Lees meer

Ivgy & Greben

| Ivgy & Greben |
Wat een schitterend interview stond er in november in de Van Wad Tot Stad! De Fries Johan Greben die met zijn professionele gezelschap dans nog meer op de kaart krijgt in Friesland. Op zaterdag 25 november stonden ze in De Koornbeurs. Het werd een prachtige avond!
 

Lees meer

In volle vaart vooruit bij De Koornbeurs

Bestuur, directie en medewerkers van Theater de Koornbeurs hebben na de gemeenteraadsvergadering eind juni de tijd genomen om de huidige ontwikkelingen en besluiten van de gemeente Waadhoeke te laten bezinken. Ondanks het onduidelijk toekomstperspectief voor De Koornbeurs, worden de schouders er onder gezet om een heel mooi seizoen 23/24 te draaien in het smûke theater in Franeker. De theater- en filmprogrammering kunnen voor komend seizoen gewoon doorgaan. Gelukkig maar, want er zitten prachtige parels tussen! Het is voor het team van De Koornbeurs mooi om te zien dat er door het publiek veel kaarten worden gekocht. Er zijn op dit moment al 3x zo veel kaarten verkocht als vorig jaar om deze tijd.

 

Bestuur en directie van Theater de Koornbeurs in Franeker hebben zich afgelopen dagen gebogen over de uitkomsten van de gemeenteraadsvergadering op donderdag 29 juni. De positie van De Koornbeurs is voor de middellange termijn, op dit moment onvoorspelbaar. Bestuur en directie brengen in kaart wat de gevolgen daarvan zijn voor het ontwikkelen van de programmering van seizoen 24/25. Dat lijkt nog ver weg, maar daarvoor beginnen de voorbereidingen in theaterland binnenkort al. Het team van De Koornbeurs gaat met de - voor cultuurland kenmerkende - volle en vindingrijke inzet het komend seizoen tegemoet.

Lees meer

We maken het u graag gemakkelijk!

Want als u op dit plaatje klikt:

Dan komt u 'in' onze digitale brochure. U kunt de brochure lekker doorbladeren, maar u kunt ook gelijk klikken op dat wat u interessant vindt. U wordt gelijk doorgelinkt naar de betreffende voorstelling! Zo kunt u gelijk uw kaarten kopen.

Makkelijk, toch?!

Lees meer

Film in Franeker op Facebook

FILM IN FRANEKER!

Speciaal voor filmliefhebbers uit de regio 📽🎞
www.facebook.com/groups/1469862216754579

In deze Facebookgroep delen we vanuit Theater de Koornbeurs al onze films met jullie. Elke week vertonen wij op dinsdagavond een (filmhuis)film en in de vakanties hebben we vaak meerdere (kinder)films. Volg deze groep en blijf zo op de hoogte!

 

 

Lees meer

Alleen samen naar het theater

 

Theater de Koornbeurs wil graag wat doen om het voor mensen die alleen naar het theater komen makkelijker en leuker te maken. We willen de drempel om toch (alleen) te komen, verlagen en vooral de momenten dat mensen binnenkomen in de foyer(s) prettiger maken.

 

Wat we in ieder geval vanuit De Koornbeurs gaan doen, is met ingang van 1 november een speciale tafel reserveren bij elke voorstelling of film. Iedereen is in principe welkom aan deze tafel: mensen die alleen zijn en graag contact willen, maar ook stellen of anderen die het fijn vinden om aansluiting bij anderen te hebben. Op de betreffende tafel plaatsen wij een mooi bordje met daarop een creatieve tekst waarmee duidelijk wordt dat de tafel bedoeld is voor mensen die graag anderen ontmoeten. Iedereen mag altijd aansluiten zonder verplichting.

 

Daarnaast is er door initiatiefneemster Herma Eulink een groepsapp gemaakt van mensen die nog extra contact willen, bijvoorbeeld door te inventariseren wie naar welke voorstelling of film gaat. Of door concreet af te spreken met anderen uit de groepsapp. Ook hier zijn geen verplichtingen: je mag in de groepsapp zitten en alleen meelezen, of je neemt actief deel. De groep richt zich specifiek op contactzoeken aangaande voorstellingen en films in De Koornbeurs.

 

We hebben nu een aantal aanmeldingen binnen gekregen. Wanneer u graag in de groepsapp wilt, kunt u uw telefoonnummer mailen naar marketing@theaterdekoornbeurs.nl

Lees meer

Menukaart voor culturele verenigingen

De menukaart voor culturele verenigingen
Op de menukaart laten we in een overzichtelijk schema zien wat de Koornbeurs kan betekenen voor culturele verenigingen uit de regio. Denk bijvoorbeeld aan de huur van onze theaterzaal voor een première, geluids- of lichtadvies (of huur) voor een voorstelling die de vereniging maakt, inhoudelijke en artistieke adviezen bij een voorstelling die gemaakt wordt, gebruik maken van De Koornbeurs als repetitieruimte, vergaderen, of de kaartverkoop van een voorstelling aan De Koornbeurs uitbesteden. Er zijn talloze mogelijkheden waarbij we als Koornbeurs verenigingen kunnen ondersteunen of faciliteren. Ook de kosten daarvan worden in beeld gebracht in deze menukaart. En die zijn ook interessant, want de gemeente Waadhoeke heeft De Koornbeurs een budget toegekend waarmee meestal zo’n 50% van kosten die een vereniging maakt, gedekt worden.  

 

 

Lees meer
Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Geachte theaterbezoeker,

 

De theaterkassa is geopend op dinsdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur.

Ook zijn wij een uur voorafgaand aan alle film- en theatervoorstellingen geopend.

 

Telefonisch zijn wij te bereiken op dinsdag  van 13:00 tot 16:00 uur.

Ook telefonisch bereikbaar een uur voorafgaand aan alle film en theatervoorstellingen.

 

In juni, juli en augustus zijn wij gesloten. U kunt ons dan evt bereiken via post@theaterdekoornbeurs.nl 

Lees meer