Nieuws

De Emigrant is uitverkocht!

De Emigrant is uitverkocht!

De voorstelling De Emigrant op vrijdag 8 maart is uitverkocht!

Lees meer
Lenette van Dongen uitverkocht!

Lenette van Dongen uitverkocht!

De voorstelling van Lenette van Dongen op woensdag 14 februari is uitverkocht!

Lees meer
Expositie Wim de Koning in De Koornbeurs

Expositie Wim de Koning in De Koornbeurs

“in het land der blinden is éénoog Koning”

 

Theater de Koornbeurs in Franeker opent op vrijdag 9 februari weer een nieuwe expositie, Deze keer bestaat de expositie uit werken van kunstenaar Wim de Koning uit Harlingen: “Ik ben een autodidacte levenskunstenaar met uitschieters naar onder andere schilderen, waarmee ik met vader en grootvader ben opgegroeid. Beide top schilders! Ik heb dus geen academie gevolgd daar ik vind dat ontwikkelen zoals het woord al zegt, afhalen is waarvan je mee geboren wordt. Omdat ik maar met één oog zie, is de diepte weg maar ja, in het land der blinden is éénoog Koning. Dat is waarschijnlijk wel in mijn werk te zien.”

 

Na een rijk leven als decomplicateur (moeilijke zaken weer eenvoudig maken) in Amsterdam is De Koning zich in Harlingen gaan vestigen. De monumentale huizen trokken zijn aandacht en hij vond het leuk om daar wat meer kleur aan te geven. Na jaren de huizen met viltstift getekend te hebben, heeft hij dit naar de tonende afbeeldingen vertaald. Daarna heeft hij de afbeeldingen geschilderd. In 2022 heeft De Koning aan de atelierroute van Harlingen mee gedaan. Daarna heeft hij tijdens de Visserijdagen van Harlingen samen met Anneke Veltman een kunstmarkt op en rond de Rommelhaven georganiseerd waaraan zo'n 38 standhouders deelnamen. Vervolgens mocht hij van de Harlingen Courant iedere week in de krant een schilderij tonen met een kort verhaaltje over dat werk. Daarna is hij dat over werken van ander kunstenaars gaan doen.

 

Met bromfiets gereedschap is de kunstenaar lijsten gaan maken van afval vurenhout en mahoniehout. “Van al mijn werken maak ik reproducties in verschillende afmetingen waarvoor ik ook de lijsten maak. Ik denk dat er soms een lijst tussen zit die niet echt haaks is maar wel selfmade en met reproductie gesigneerd” aldus de enthousiaste kunstenaar.

 

De expositie is te zien tijdens de openingstijden van de Koornbeurs: rond de voorstellingen en op de dinsdagmiddag.

 

Lees meer

Ivgy & Greben

| Ivgy & Greben |
Wat een schitterend interview stond er in november in de Van Wad Tot Stad! De Fries Johan Greben die met zijn professionele gezelschap dans nog meer op de kaart krijgt in Friesland. Op zaterdag 25 november stonden ze in De Koornbeurs. Het werd een prachtige avond!
 

Lees meer

In volle vaart vooruit bij De Koornbeurs

Bestuur, directie en medewerkers van Theater de Koornbeurs hebben na de gemeenteraadsvergadering eind juni de tijd genomen om de huidige ontwikkelingen en besluiten van de gemeente Waadhoeke te laten bezinken. Ondanks het onduidelijk toekomstperspectief voor De Koornbeurs, worden de schouders er onder gezet om een heel mooi seizoen 23/24 te draaien in het smûke theater in Franeker. De theater- en filmprogrammering kunnen voor komend seizoen gewoon doorgaan. Gelukkig maar, want er zitten prachtige parels tussen! Het is voor het team van De Koornbeurs mooi om te zien dat er door het publiek veel kaarten worden gekocht. Er zijn op dit moment al 3x zo veel kaarten verkocht als vorig jaar om deze tijd.

 

Bestuur en directie van Theater de Koornbeurs in Franeker hebben zich afgelopen dagen gebogen over de uitkomsten van de gemeenteraadsvergadering op donderdag 29 juni. De positie van De Koornbeurs is voor de middellange termijn, op dit moment onvoorspelbaar. Bestuur en directie brengen in kaart wat de gevolgen daarvan zijn voor het ontwikkelen van de programmering van seizoen 24/25. Dat lijkt nog ver weg, maar daarvoor beginnen de voorbereidingen in theaterland binnenkort al. Het team van De Koornbeurs gaat met de - voor cultuurland kenmerkende - volle en vindingrijke inzet het komend seizoen tegemoet.

Lees meer

We maken het u graag gemakkelijk!

Want als u op dit plaatje klikt:

Dan komt u 'in' onze digitale brochure. U kunt de brochure lekker doorbladeren, maar u kunt ook gelijk klikken op dat wat u interessant vindt. U wordt gelijk doorgelinkt naar de betreffende voorstelling! Zo kunt u gelijk uw kaarten kopen.

Makkelijk, toch?!

Lees meer

Film in Franeker op Facebook

FILM IN FRANEKER!

Speciaal voor filmliefhebbers uit de regio 📽🎞
www.facebook.com/groups/1469862216754579

In deze Facebookgroep delen we vanuit Theater de Koornbeurs al onze films met jullie. Elke week vertonen wij op dinsdagavond een (filmhuis)film en in de vakanties hebben we vaak meerdere (kinder)films. Volg deze groep en blijf zo op de hoogte!

 

 

Lees meer

Alleen samen naar het theater

 

Theater de Koornbeurs wil graag wat doen om het voor mensen die alleen naar het theater komen makkelijker en leuker te maken. We willen de drempel om toch (alleen) te komen, verlagen en vooral de momenten dat mensen binnenkomen in de foyer(s) prettiger maken.

 

Wat we in ieder geval vanuit De Koornbeurs gaan doen, is met ingang van 1 november een speciale tafel reserveren bij elke voorstelling of film. Iedereen is in principe welkom aan deze tafel: mensen die alleen zijn en graag contact willen, maar ook stellen of anderen die het fijn vinden om aansluiting bij anderen te hebben. Op de betreffende tafel plaatsen wij een mooi bordje met daarop een creatieve tekst waarmee duidelijk wordt dat de tafel bedoeld is voor mensen die graag anderen ontmoeten. Iedereen mag altijd aansluiten zonder verplichting.

 

Daarnaast is er door initiatiefneemster Herma Eulink een groepsapp gemaakt van mensen die nog extra contact willen, bijvoorbeeld door te inventariseren wie naar welke voorstelling of film gaat. Of door concreet af te spreken met anderen uit de groepsapp. Ook hier zijn geen verplichtingen: je mag in de groepsapp zitten en alleen meelezen, of je neemt actief deel. De groep richt zich specifiek op contactzoeken aangaande voorstellingen en films in De Koornbeurs.

 

We hebben nu een aantal aanmeldingen binnen gekregen. Wanneer u graag in de groepsapp wilt, kunt u uw telefoonnummer mailen naar marketing@theaterdekoornbeurs.nl

Lees meer

Menukaart voor culturele verenigingen

De menukaart voor culturele verenigingen
Op de menukaart laten we in een overzichtelijk schema zien wat de Koornbeurs kan betekenen voor culturele verenigingen uit de regio. Denk bijvoorbeeld aan de huur van onze theaterzaal voor een première, geluids- of lichtadvies (of huur) voor een voorstelling die de vereniging maakt, inhoudelijke en artistieke adviezen bij een voorstelling die gemaakt wordt, gebruik maken van De Koornbeurs als repetitieruimte, vergaderen, of de kaartverkoop van een voorstelling aan De Koornbeurs uitbesteden. Er zijn talloze mogelijkheden waarbij we als Koornbeurs verenigingen kunnen ondersteunen of faciliteren. Ook de kosten daarvan worden in beeld gebracht in deze menukaart. En die zijn ook interessant, want de gemeente Waadhoeke heeft De Koornbeurs een budget toegekend waarmee meestal zo’n 50% van kosten die een vereniging maakt, gedekt worden.  

 

 

Lees meer
Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Geachte theaterbezoeker,

 

De theaterkassa is geopend op dinsdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur.

Ook zijn wij een uur voorafgaand aan alle film- en theatervoorstellingen geopend.

 

Telefonisch zijn wij te bereiken op dinsdag  van 13:00 tot 16:00 uur.

Ook telefonisch bereikbaar een uur voorafgaand aan alle film en theatervoorstellingen.

 

In juni, juli en augustus zijn wij gesloten. U kunt ons dan evt bereiken via post@theaterdekoornbeurs.nl 

Lees meer