Nieuws

'Schiffmacher vertelt' verplaatst

Helaas gaat de voorstelling niet door, de heer Schiffmacher is nog onvoldoende herstelt. Er komt een vervangende datum. 

Lees meer

Vanaf 10 maart: Expositie Baukjen Ploegstra

Vanaf 10 maart is er weer een nieuwe expositie te bezichtigen in De Koornbeurs! Ditmaal exposeert kunstenares Baukjen Ploegstra uit Franeker.

 

Lees meer

Lokale helden in heksenjacht!

Wie worden de lokale helden in de speelfilm Heksenjacht, die Arno van der Heyden woensdag 31 januari a.s. komt maken in Franeker?

Lees meer

Opening Culturele hoofdstad

Aankomend weekend is de opening van LF2018. En wij zijn trots dat we hier ook ons steentje aan bij kunnen dragen.
Op vrijdagavond zijn er in De Koornbeurs, het Planetarium en museum Materna verhalen uit de regio te horen. En dit is allemaal gratis toegankelijk!

Lees meer

Franeker Film Weekend staat voor de deur

We gaan van IJsland via Noorwegen, Frankrijk en Nederland naar Engeland, van (sport-)drama tot bovennatuurlijke thrillers; dit jaar is er weer verrassend programma op het Franeker Filmweekend.

Lees meer

De Magiër van Mildam!

De eerste beelden van de kerstmusical 'De Magiër van Mildam' zijn binnen! De musical staat hier op 5 en 6 januari. De video is te bekijken na de link!

Lees meer

Expositie: Atteljee

Vanaf vrijdag 17 november hebben we weer een hele mooie expositie in onze foyers!
Dit keer zijn de kunstenaars van Kunstgroep en -uitleen Atteljee (onderdeel van Wil) die hun werk hier tentoonstellen.

De verschillende kunstenaars hebben één ding gemeen; ze schilderen allen vanuit hun passie en ieder op zijn of haar eigen bijzondere wijze.

 

De opening is vrijdag de 17e vanaf 16:00, en u bent natuurlijk van harte welkom!

Lees meer

Bestuurslid gezocht

Wegens regulier vertrek van een van de bestuursleden zoekt Stichting De Koornbeurs een nieuw bestuurslid.


Het bestuur van De Koornbeurs bestaat momenteel uit vijf leden, waarvan eind van dit jaar een vertrekt vanwege de beëindiging van zijn termijn. Daarom zijn we op zoek naar een nieuw bestuurslid. We zoeken iemand met ervaring in de communicatie en marketing die zich onbezoldigd in wil zetten en veel affiniteit met kunst & cultuur in het algemeen en theater in het bijzonder heeft.

Lees meer

Aanstaande zaterdag: Open Dag!

Ook dit jaar heeft De Koornbeurs weer een leuk programma klaarstaan tijdens de zaterdag de Agrarische Dagen! Tussen 13:00 en 16:00 bent u bij ons van harte welkom!

Lees meer

De Albert Heijn Spaaractie is weer van start!

De Albert Heijn Spaaractie is al weer even van start... maar, waar spaart u nou eigenlijk voor? Hierbij presenteren wij de complete lijst van voorstellingen waarvoor u kunt sparen voor het 2e gratis kaartje!
​Die valt hier online te lezen, maar is binnenkort ook als handige folder mee te nemen bij zowel de Albert Heijn als bij onze kassa!

Lees meer

Werken bij Theater de Koornbeurs?

Wil je werken bij Theater de Koornbeurs? We hebben twee leuke functies die we graag per september ingevuld willen hebben. We zoeken naar een medewerker marketing voor 15 uur per week, en een medewerker horeca voor 24 uur per week.

Lees meer

Schitterend menu bij Theater de Koornbeurs

Lineke kortekaas, programmeur van Theater de Koornbeurs, selecteerde acht van haar persoonlijke favorieten voor het komende theaterseizoen! Stuk voor stuk voorstellingen van topkwaliteit die u niet vaak in Franeker zult zien. U kunt deze voorstellingen ook combineren in het  'schitterend menu'.

Lees meer

Seizoenspresentatie en start kaartverkoop 17-18

Het nieuwe theaterseizoen staat alweer voor de deur met een schitterend programma! Vanaf dinsdag 16 mei 2017 om 10.00 uur kunt u (online) kaarten kopen voor het nieuwe theaterseizoen!

Nieuwsgierig? Op 12 mei om 19.30 uur presenteren we ons programma tijdens de seizoenspresentatie

Lees meer

Martijn Koning tijdens Koningsnacht en op Koningsdag gesloten!

Op donderdag 27 april is ons theater in verband met Koningsdag gesloten.

Lees meer

De Koning tijdens Koningsnacht

Wij hebben een heuse Koning op bezoek tijdens Koningsnacht, namelijk: Martijn Koning met zijn cabaretvoorstelling De Koning van de Lach. Koning is hilarisch, absurd, rauw, brutaal, politiek volkomen incorrect en zit bovenop de actualiteit. Op 26 april in ons theater!

Lees meer

Nog een volle AH-spaarkaart? Lever deze nu in!

Afgelopen zomer kon je sparen voor een tweede theaterkaartje gratis bij de Albert Heijn in Franeker. Een succesvolle actie, want we hebben al heel veel vrijkaartjes weg mogen geven. Als u nog een volle spaarkaart ergen in een lade heeft liggen, dan is nu het moment om deze in te leveren! We lopen aan het einde van het seizoen, maar hebben gelukkig nog genoeg voorstellingen in april om de spaarkaart voor in te leveren!

Lees meer

WINACTIE: maak kans op album van Abafazi

Zondag 26 maart is het alweer tijd voor de wervelende show ‘African Sunset’ van Abafazi. Koop nu je kaarten voor de show in Theater de Koornbeurs en maak kans op een album van deze dames!

Lees meer

Laatste dinsdagfilm van april: Manchester by the sea

Iedere laatste dinsdag van de maand draaien wij een meer actuele film. In april is dit het drama ‘Manchester by the sea’ over een arbeidersfamilie uit Massachusetts waarvan een man de voogdij krijgt over de zoon van zijn overleden broer.

Lees meer

Bijgeboekt: Seks Tips - wat je van nichten leren kan

We hebben dit seizoen nog een extra voorstelling bijgeboekt op 29 april: 'Seks Tips - wat je van nichten leren kan' over een bijzondere vriendschap tussen Alex (Theun Plantinga) en Laura (Julia Berendse).

Lees meer

Recensie Twee Vrouwen door Dagmar & Jacqueline

ij stuurden Dagmar Galema en Jacqueline Hiemstra, twee leden van onze programmaraad, erop uit om de voorstelling Twee Vrouwen alvast te bekijken. Op vrijdag 10 maart aanstaande staat deze voorstelling in ons theater. Nieuwsgierig naar hun ervaring?

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates over ons programma, kortingsacties en meer…