Nieuws

01-10-2019 Expositie leerlingen Jaap van Dijk


Theater de Koornbeurs heeft in het theaterseizoen 2 exposities van lokale (Waadhoeker) kunstenaars. Vanaf 4 oktober zijn werken te zien van leerlingen van Jaap van Dijk: Eline Alkema, Yvonne de Ruiter, Siep Ypma, Marjan Havinga.

 

Van Dijk is welbekend om zijn werk van natuur en de schoonheid van zijn vertrouwde omgeving. Het Wad, de zeedijk, de uitgestrekte landerijen, de Hollandse luchten...Van Dijk kan er geen genoeg van krijgen. Ook portretten behoren tot zijn werk.

Lees meer

27-09-2019 Inspiratieavonden voor vertellers Verhalenavond

Wie wil vertellen op Verhalenavond (15 november) kan tot half oktober een gratis inspiratieavond bijwonen onder leiding van Just Vink. De avonden zijn in Nes (Noardeast), Heerenveen, Leeuwarden, Franeker, Sneek en Drachten. Iedereen is welkom, ook wie nog geen verhaal heeft of twijfelt om mee te doen. Tijdens de sessies van een uur geeft de artistiek leider van Verhalenavond inspiratie en praktische verteltips.

Lees meer

09-08-2019 Spaaractie bij Albert Heijn voor gratis 2e kaart

In de periode van 19-08-2019 tot 04-10-2019 ontvangen klanten bij Albert Heijn Franeker bij elke €10,00 aan boodschappen één gratis spaarzegel.
Een volle spaarkaart met 20 zegels geeft recht op een vrijkaart, indien u voor dezelfde voorstelling een betaalde kaart koopt (normaal tarief, zonder eventuele kortingen).

Dit geldt voor een aantal geselecteerde voorstellingen, waaruit u kunt kiezen.

Lees meer

01-07-2019 Jeugdtheaterschool Noorderwind verhuist naar Theater de Koornbeurs.

Bij Jeugdtheaterschool Noorderwind krijgen de leerlingen theater en danslessen. Tot voor kort vonden deze lessen plaats in de Anna Maria van Schurman college, maar aankomend seizoen verhuist de theaterschool naar waar zij thuis hoort; namelijk een echt professioneel podium bij Theater de Koornbeurs!

 

Hier kunnen leerlingen vanaf september 2019 in een professionele sfeer proeven aan het op de planken staan.

 

Daarnaast breidt de theaterschool uit; er zal een opleidingsklas gaan starten. De school biedt daarmee extra veel ruimte voor met name de wat oudere kinderen.

Lees meer

11-6-2019 Theater de Koornbeurs sluit seizoen 2018/2019 met positieve cijfers af

Theater de Koornbeurs zag in het seizoen 2018/2019 de bezoekersaantallen met 18% stijgen ten opzichte van het vorig seizoen. In absolute aantallen zit het theater daarmee weer op het niveau van het seizoen 16/17.

 

In het achterliggende seizoen passeerden 18.200 kaarthouders de kassa, dat zijn er 2.900 meer dan in het vorig seizoen. Deze groei is volgens het management van het theater te verklaren vanuit het inzetten van een betere marketing en door het publieksgerichter programmeren van filmvoorstellingen.

Lees meer

22-05-19 Moeders en Zonen uit programma 2019 - 2020

De toneelvoorstelling Moeders en Zonen met Paul de Leeuw, Anne-Wil Blankers en Freek Bartels is uit de programmering 2019 - 2020 gehaald.


Voor deze voorstelling in de plaats komt de musicale komedy 'Opvliegers 5: Op Safari', het vijfde deel in de succesvolle reeks vriendinnencomedy’s, eveneens op woensdag 8 januari.

 

Iedereen die kaartjes heeft besteld voor Moeders en Zonen ontvangt persoonlijk bericht.

Lees meer

10-05-19 Wijzigingen in de voorstellingen 2019 - 2020

Het theaterprogramma voor het seizoen 2019 - 2020 ligt nog maar nét op de mat of de eerste wijzigingen dienen zich aan.

 

Lees meer

28-03-19 Fijne Oogst Maak 't Mee Ideeënavonden

Theater de Koornbeurs wil naast haar programmering voor reguliere voorstellingen ook graag weten welke ideeën er zijn bij het publiek voor een (te produceren) voorstelling. We hebben in maart mensen opgeroepen om eens verder te dromen en deze droom met ons te delen tijdens drie ideeënavonden in de gemeente Waadhoeke.

 

En dat hebben we geweten: Wat een prachtige oogst hebben de ideeënavonden gebracht. Vanuit verschillende plaatsen in Waadhoeke dachten mensen mee.

 

Lees meer

1-3-19 Maak 't Mee met De Koornbeurs

Naast alle reguliere voorstellingen en films, wil de Koornbeurs meer! Zij wil ook graag weten welke ideeën er zijn bij het publiek voor een voorstelling. En dat mag van alles zijn. Wat voor voorstelling zou u of jij willen zien of over welk onderwerp zou u of jij een voorstelling willen maken. En wat zou dat voor voorstelling kunnen zijn: toneel, cabaret, muziek? Durf eens verder te dromen en kom deze droom delen met Theater de Koornbeurs.

Lees meer

13-2-2019 Mooie bezoekersaantallen voor Theater De Koornbeurs

De Koornbeurs lijkt de neerwaartse bezoekersspiraal van de afgelopen seizoenen te hebben doorbroken. De bezoekersaantallen t/m medio februari 2019 zijn nu al hoger dan over het hele seizoen 2017-2018.

Op de films kwamen ruim 2.700 mensen af en voor de theatervoorstellingen was belangstelling van ongeveer 10.500 gasten.

Lees meer

03-12-2018 De Podiumcadeaukaart: het léukste kado in de decembermaand!

Met een Podiumcadeaukaart kun je in heel Nederland naar concerten & voorstellingen in theaters. Theater de Koornbeurs heeft bedrukte kaarten met een eigen afbeelding van uw theater. Een leuk kado in de decembermaand (en daarbuiten!).

Lees meer

26-11-2018 Gerard Wolters, tijdelijke directeur Theater de Koornbeurs

 

Zo’n 13 jaar werkte hij bij het Posthuis Theater in Heerenveen. Halverwege dit jaar ging hij met pensioen. Maar niet voor lang, zo blijkt nu. Gerard Wolters is met ingang van 1 december 2018 tot en met december 2019 de tijdelijke directeur bij Theater de Koornbeurs in Franeker.

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates over ons programma, kortingsacties en meer…