Nieuws

Film in Franeker op Facebook

Een nieuwe groep:  FILM IN FRANEKER!
Speciaal voor filmliefhebbers uit de regio 📽🎞
www.facebook.com/groups/1469862216754579

Hier zullen we vanuit Theater de Koornbeurs al onze films met jullie delen. Elke week vertonen wij op dinsdagavond een (filmhuis)film en in de vakanties hebben we vaak meerdere (kinder)films. Volg deze groep en blijf zo op de hoogte!

 

 

Lees meer

Mini-brochure

Onze nieuwste mini-brochure staat nu online! In deze mini-brochure vindt u het meest verse aanbod van De Koornbeurs voor de periode januari - juni 2023. 

 

Klik hier om de brochure te bekijken.

 

Lees meer

Cabaret: speciale prijs

 

Bent u liefhebber van cabaret-voorstellingen? Dan bent u bij ons aan het goede adres, want ook het 2e deel van het seizoen hebben we weer geweldige cabaretiers! U kunt nu voor een speciale totaalprijs van 75 euro naar al deze 6 voorstellingen:

 

27 jan:    Kasper van Kooten,

4 feb:      Grof Geschut,

16 feb:     Ronald Snijders,

24 feb:     Comedy Parade,

11 maart: Marjolein van Kooten

12 apr:     Beperkt Houdbaar.

Kijkt u in ons systeem bij 1 van deze voorstellingen en deze speciale prijs optie staat erbij. Graag tot ziens!

Lees meer
Expositie Thomas Burger in De Koornbeurs

Expositie Thomas Burger in De Koornbeurs

Op 16 december werd in De Koornbeurs weer een bijzondere expositie geopend. De expositie is van kunstenaar Thomas Burger.

 

Thomas Burger (1972) is een kunstenaar die zichzelf alles heeft aangeleerd, dus autodidact. Hij heeft ook veel gehad aan de lessen van Cees Kaspersma. Thomas wilde in zijn huis een mooi schilderij en begon zelf te schilderen. Hij merkte toen dat hem dat heel goed afging en zelfs dat hij talent had. Zo is het begonnen. Eerst alleen met acryl maar nu schildert hij ook af en toe met olieverf. Hij probeert vooral emotie in zijn werken aan te brengen en mede daardoor hebben portretten zijn voorkeur. Hij schildert ook in opdracht.

Thomas kreeg bekendheid in het land door mee te doen aan het televisieprogramma “Rembrandt”.

 

Belangstellenden zijn van harte welkom bij de expositie. De expositie is tot half maart te bezichtigen tijdens openingstijden van De Koornbeurs en rondom voorstellingen en films.

  

Lees meer

Wiis mei Griis wike 2023

Wiis mei griis
Ook in 2023 organiseert De Koornbeurs weer de Wiis mei Griis wike. In 2022 werd Wiis mei Griis voor het eerst georganiseerd. Het senioren-evenement beviel zo dat: dat smaakt naar meer!
Een paar mooie dagen gevuld met allerlei activiteiten voor senioren. Met workshops, voorstellingen, Wiis mei Griis-café, brunch Dansant met Remedie Kwintet, rondetafelgesprek, debat, kerkdienst en de slotvoorstelling De Sprong van Nijinski. De Wiis mei Griis wike vindt plaats van donderdag 11 mei tot en mei zondag 14 mei in theater De Koornbeurs.

Theater de Koornbeurs heeft de Wiis mei Griis wike bedacht vanuit de gedachte dat ouderen tijdens de coronacrisis vaak en langdurig noodgedwongen thuis hebben moeten zitten. Nu alles weer kan, wil de Koornbeurs specifiek aandacht voor deze groep hebben. Voor het mooie en laagdrempelige programma en een toegankelijke prijs, worden ouderen uitgenodigd. De initiatiefnemers doen dat op een positieve en feestelijke manier en geven daarmee ook uitdrukking aan ‘De Schat van het ouder worden’.

Lees meer

Alleen samen naar het theater

 

Theater de Koornbeurs wil graag wat doen om het voor mensen die alleen naar het theater komen makkelijker en leuker te maken. We willen de drempel om toch (alleen) te komen, verlagen en vooral de momenten dat mensen binnenkomen in de foyer(s) prettiger maken.

 

Wat we in ieder geval vanuit De Koornbeurs gaan doen, is met ingang van 1 november een speciale tafel reserveren bij elke voorstelling of film. Iedereen is in principe welkom aan deze tafel: mensen die alleen zijn en graag contact willen, maar ook stellen of anderen die het fijn vinden om aansluiting bij anderen te hebben. Op de betreffende tafel plaatsen wij een mooi bordje met daarop een creatieve tekst waarmee duidelijk wordt dat de tafel bedoeld is voor mensen die graag anderen ontmoeten. Iedereen mag altijd aansluiten zonder verplichting.

 

Daarnaast is er door initiatiefneemster Herma Eulink een groepsapp gemaakt van mensen die nog extra contact willen, bijvoorbeeld door te inventariseren wie naar welke voorstelling of film gaat. Of door concreet af te spreken met anderen uit de groepsapp. Ook hier zijn geen verplichtingen: je mag in de groepsapp zitten en alleen meelezen, of je neemt actief deel. De groep richt zich specifiek op contactzoeken aangaande voorstellingen en films in De Koornbeurs.

 

We hebben nu een aantal aanmeldingen binnen gekregen. Wanneer u graag in de groepsapp wilt, kunt u uw telefoonnummer mailen naar marketing@theaterdekoornbeurs.nl

Lees meer

Nieuwe Brochure

Brochure 2022

 

Lees meer

Menukaart voor culturele verenigingen

De menukaart voor culturele verenigingen
Op de menukaart laten we in een overzichtelijk schema zien wat de Koornbeurs kan betekenen voor culturele verenigingen uit de regio. Denk bijvoorbeeld aan de huur van onze theaterzaal voor een première, geluids- of lichtadvies (of huur) voor een voorstelling die de vereniging maakt, inhoudelijke en artistieke adviezen bij een voorstelling die gemaakt wordt, gebruik maken van De Koornbeurs als repetitieruimte, vergaderen, of de kaartverkoop van een voorstelling aan De Koornbeurs uitbesteden. Er zijn talloze mogelijkheden waarbij we als Koornbeurs verenigingen kunnen ondersteunen of faciliteren. Ook de kosten daarvan worden in beeld gebracht in deze menukaart. En die zijn ook interessant, want de gemeente Waadhoeke heeft De Koornbeurs een budget toegekend waarmee meestal zo’n 50% van kosten die een vereniging maakt, gedekt worden.  

 

 

Lees meer

Theater producties Wittermans als huisgezelschap

Theater producties Wittermans huisgezelschap Koornbeurs


Theater Producties Wittermans is het jongste theater fenomeen uit het noorden. Maker en acteur Mads Wittermans is de stuwende kracht achter dit spraakmakende gezelschap. Sinds 2021 is Theater Producties Wittermans het vaste huisgezelschap van Theater De Koornbeurs in Franeker. Op een fantastische plek wordt samen met nieuw aanstormend talent en met reeds door de wol geverfde theaterkunstenaars gewerkt aan voorstellingen die verrassend en meeslepend, dan wel indringend en ontroerend zijn. Mads Wittermans is onder andere bekend van film en tv. Hij was te zien in de series Penoza, Er Komt een Man Bij De Dokter, de videolandhit De 12 van Schouwendam en in de films Van God Los en Baantjer Het Begin.

 

De theatervoorstelling Een complexe dag in een simpel heelal is de eerste voorstelling die door Mads en zijn compagnons Marieke Gievels en Jip van de Dool wordt gemaakt. Deze voorstelling speelt tijdens Festival Overmorgen op vrijdag 16 sept in Franeker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vlnr: Mads Wittermans, Jip van den Dool en Marieke Giebels

Lees meer
Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Geachte theaterbezoeker,

 

De theaterkassa is geopend op dinsdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur.

Ook zijn wij een uur voorafgaand aan alle film en theatervoorstellingen geopend.

 

Telefonisch zijn wij te bereiken van dinsdag t/m donderdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur.

Ook telefonisch bereikbaar een uur voorafgaand aan alle film en theatervoorstellingen.

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates over ons programma, kortingsacties en meer…