Nieuws

De Grote Sinterklaas-show

De kaartverkoop voor de Grote Sinterklaas-show begint op 11 november!!

Lees meer

Actie Albert Heijn en Koornbeurs

 

Spaar voor een gratis theaterkaartje

 

Theater de Koornbeurs en Albert Heijn Franeker slaan de handen inéén en organiseren voor alle klanten een leuke kortingsactie. U kunt sparen voor een gratis theaterkaartje: voor elke 10 euro boodschappen ontvangt u een spaarzegel. Heeft u een volle kaart (20 zegels), dan kunt u hiermee een gratis ticket (u koopt daarnaast 1 ticket) ontvangen voor 1 van de volgende voorstellingen (per voorstelling zijn maximaal 10 vrijkaarten beschikbaar):

 

 

06-10-23            Marja van Katendrecht                      
22-10-23            Marijn Brouwers                                 
03-11-23           
Andre Manuel                                   
05-11-23            Inez Timmer                          
19-11-23            Gerbrich van Dekken      
26-11-23            Tappin Collective           
14-12-23            Anna Neuteboom         
 05-01-24           Nieuwjaarsgala    
10-01-24            Noob                       
26-01-24            Oxygen                    
08-02-24            Marijn Scholten       
17-03-24            Gurbe Douwstra          
23-03-24            Allinne Anna                
24-03-24            Marjolein Meijers         
03-04-24            Patrick Nederkoorn       
21-04-24            Bootleg                           
24-04-25            Kromanti                        

 

Geluksterren sparen bij Albert Heijn Franeker - SPELREGELS

• In de periode van 4 september t/m 15 oktober 2023 ontvangt de klant bij Albert Heijn Franeker bij elke €10,00 aan boodschappen één gratis spaarzegel.

• Een volle spaarkaart met 20 zegels geeft recht op een vrijkaart indien je voor dezelfde voorstelling een betaalde kaart koopt (normaal tarief zonder eventuele kortingen) voor een voorstelling naar keuze uit de lijst met beschikbare voorstellingen.

• Er is per voorstelling een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar. Indien er geen kaarten meer voor de voorstelling van jouw keuze beschikbaar zijn dan kun je een keuze maken uit een andere voorstelling van de lijst.

• De kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 4 september 2023 bij de servicebalie van Albert Heijn Franeker (alleen pin).

• Alleen volle en volledig ingevulde spaarkaarten worden geaccepteerd en zijn niet inwisselbaar voor contanten.

• Spaarkaarten zijn inwisselbaar tot en met 19 november 2023 en zijn niet geldig in combinatie met andere acties. Kortingskaarten en (theater)tegoedbonnen zijn uitgesloten van deze actie.

• De zegels worden niet uitgegeven bij de door de wet voor acties uitgesloten productgroepen (tabak, cadeaukaarten, boeken, flesvoeding/babyvoeding tot 6 maanden, beltegoed, loten, postzegels, tickets, vouchers, statiegeld en emballage).

Lees meer

In volle vaart vooruit bij De Koornbeurs

Bestuur, directie en medewerkers van Theater de Koornbeurs hebben na de gemeenteraadsvergadering eind juni de tijd genomen om de huidige ontwikkelingen en besluiten van de gemeente Waadhoeke te laten bezinken. Ondanks het onduidelijk toekomstperspectief voor De Koornbeurs, worden de schouders er onder gezet om een heel mooi seizoen 23/24 te draaien in het smûke theater in Franeker. De theater- en filmprogrammering kunnen voor komend seizoen gewoon doorgaan. Gelukkig maar, want er zitten prachtige parels tussen! Het is voor het team van De Koornbeurs mooi om te zien dat er door het publiek veel kaarten worden gekocht. Er zijn op dit moment al 3x zo veel kaarten verkocht als vorig jaar om deze tijd.

 

Bestuur en directie van Theater de Koornbeurs in Franeker hebben zich afgelopen dagen gebogen over de uitkomsten van de gemeenteraadsvergadering op donderdag 29 juni. De positie van De Koornbeurs is voor de middellange termijn, op dit moment onvoorspelbaar. Bestuur en directie brengen in kaart wat de gevolgen daarvan zijn voor het ontwikkelen van de programmering van seizoen 24/25. Dat lijkt nog ver weg, maar daarvoor beginnen de voorbereidingen in theaterland binnenkort al. Het team van De Koornbeurs gaat met de - voor cultuurland kenmerkende - volle en vindingrijke inzet het komend seizoen tegemoet.

Lees meer
Jochem Myjer en Ronald Goedemondt

Jochem Myjer en Ronald Goedemondt

 

Geweldig nieuws voor De Koornbeurs dat twee top-cabaretiers komen in het nieuwe seizoen bij ons spelen. Niemand minder dan Jochem Myjer en Ronald Goedemondt zullen zorgen voor heerlijke avondjes lachen. Iets om nu al naar uit te kijken! De voorstellingen waren (via een extern systeem) in no time uitverkocht. Veel plezier voor alle gelukkigen!

 

Lees meer

We maken het u graag gemakkelijk!

Want als u op dit plaatje klikt:

Dan komt u 'in' onze digitale brochure. U kunt de brochure lekker doorbladeren, maar u kunt ook gelijk klikken op dat wat u interessant vindt. U wordt gelijk doorgelinkt naar de betreffende voorstelling! Zo kunt u gelijk uw kaarten kopen.

Makkelijk, toch?!

Lees meer

Previewavond | 23 mei

 

De previewavond, oftewel de seizoenspresentatie! Een avond vol heerlijke verrassingen, want het publiek kan -gratis- komen genieten van optredens van artiesten die komend seizoen bij ons in het theater staan. 


Op dinsdagavond 23 mei om 20.15 uur vindt de jaarlijkse previewavond plaats in Theater De Koornbeurs. Verschillende artiesten die komend seizoen bij ons optreden, laten dan een korte preview zien van hun nieuwe programma. Dit is altijd een prachtige en diverse avond, waarbij u als publiek natuurlijk centraal staat! Want wij laten u heel graag live zien wat er voor moois allemaal te zien is komend seizoen. Wij verklappen heel graag al even wat het publiek op deze avond kan verwachten: Peter vd Zwaag & Janneke Warringa, Jan en Marijke Arendz & Eddy Mulder, Ernest Beuving, Vlamousse. En met speciale bijdragen van Tet rozendaal en Paul de leeuw. Wilt u bij deze preview avond aanwezig zijn, reserveer dan uw plaatsen via DEZE link of meldt u zich aan via post@theaterdekoornbeurs.nl.

Lees meer
Wiis mei Griis wike 2023

Wiis mei Griis wike 2023

Wiis mei Griis wike 2023

Wiis mei griis
Ook in 2023 organiseert De Koornbeurs weer de Wiis mei Griis wike. In 2022 werd Wiis mei Griis voor het eerst georganiseerd. Het senioren-evenement beviel zo dat: dat smaakt naar meer!
Een paar mooie dagen gevuld met allerlei activiteiten voor senioren.  De Wiis mei Griis wike vindt plaats van donderdag 11 mei tot en mei zondag 14 mei in theater De Koornbeurs.

-Programma:

 

Donderdag 11 mei  

10.30: Koornbeurs Koffietijd, met publiek!
Mode, bloemen/tuin, voeding, koken, vier het leven, muziek & leuke en gezellige gasten 

15.00 - 16.30 Film: A man called Otto. Entree: € 5,00 

 

Vrijdag 12 mei  

10.30: Koornbeurs Koffietijd, met publiek!
Mode, bloemen/tuin, voeding, koken, vier het leven, muziek & leuke en gezellige gasten .

Aansluitend modeshow Bonita, alle aanwezigen krijgen een kortingsbon van 10,00 van Bonita Mode

15.00 - 16.30 Workshop Samen Zingen olv dirigente Clara Rullman: IEDEREEN welkom!

 

Zaterdag 13 mei  

10.30: Koornbeurs Koffietijd, met publiek!
Mode, bloemen/tuin, voeding, koken, vier het leven, muziek & leuke en gezellige gasten 

15.00 - 17.00 Goud van oud klassiek, met Marco Bakker e.a.. Entree € 10,00  

 

Zondag 14 mei  

10.30 koffieconcert met koor Vocal Chain uit Harlingen. Entree: gratis. 

15.00 - 17.00 Dans High Tea, mei duo Tres Chiq. Entree: € 10,00 

 

Theater de Koornbeurs heeft de Wiis mei Griis wike bedacht vanuit de gedachte dat ouderen tijdens de coronacrisis vaak en langdurig noodgedwongen thuis hebben moeten zitten. Nu alles weer kan, wil de Koornbeurs specifiek aandacht voor deze groep hebben. Voor het mooie en laagdrempelige programma en een toegankelijke prijs, worden ouderen uitgenodigd. De initiatiefnemers doen dat op een positieve en feestelijke manier en geven daarmee ook uitdrukking aan ‘De Schat van het ouder worden’.

 

Kaarten bestellen via www.theaterdekoornbeurs.nl/theater

Er kunnen natuurlijk ook telefonisch kaarten worden gereserveerd. Op dinsdag van 13.00-16.00 uur via 0517-396363 

Wilt u meer informatie, klikt u dan hieronder op LEES MEER of kijk in ons kaartverkoop systeem per activiteit.

Lees meer
Openhuis Backstage & Podiumtechniek zaterdag 20 mei

Openhuis Backstage & Podiumtechniek zaterdag 20 mei

Heeft de techniek op en rond het podium jouw interesse? En lijkt het je leuk om met video, geluid, of licht te werken? Kom dan naar de podiumtechniekdag, een uniek inkijkje in de wereld van de podiumtechniek.

 

Theater De Koornbeurs opent op zaterdag 20 mei de backstage-deuren en doet mee aan de landelijke meeloopdag voor jongeren die geinteresseerd zijn in theatertechniek.

https://www.improve.nl/vpt/index.html

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar en ben je nieuwsgierig naar alles wat er backstage in een theater gebeurt, vooral op technisch gebied? Meld je dan aan voor deze meeloopdag. Je mag dan meehelpen bij de opbouw van de voorstelling van die dag en de voorstelling die avond ook bekijken.

 

Wat komt er zoal voorbij: Opbouwen van licht, geluid en decor en na de voorstelling weer afbreken. Lijkt het jou leuk, meld je dan voor 18 mei aan met een mailtje naar techniek@theaterdekoornbeurs.nl

 

Lees meer

Culturele wandeling

Inschrijving culturele wandeling Loop naar de maan geopend!

De inschrijving voor de gratis culturele wandeling Loop naar de maan, die op zaterdag 3 juni plaatsvindt, is weer geopend! De wandeling zou in september 2022 plaatsvinden, maar kon niet doorgaan ivm het weer. De Koornbeurs organiseert de wandeling daarom nu op zaterdag 3 juni. De wandeling loopt van (Op) Hatsum naar Franeker en is ongeveer 7 km. Langs de route vinden allerlei culturele dingen plaats, met veel muziek, theater en lezingen. Er zijn 12 starttijden, verdeeld tussen 10 en 16 uur. Er kunnen maximaal 540 mensen deelnemen. Inschrijven kan via www.theaterdekoornbeurs.nl/theater.

 

Lees meer

Film in Franeker op Facebook

Een nieuwe groep:  FILM IN FRANEKER!

Speciaal voor filmliefhebbers uit de regio 📽🎞
www.facebook.com/groups/1469862216754579

Hier zullen we vanuit Theater de Koornbeurs al onze films met jullie delen. Elke week vertonen wij op dinsdagavond een (filmhuis)film en in de vakanties hebben we vaak meerdere (kinder)films. Volg deze groep en blijf zo op de hoogte!

 

 

Lees meer

Mini-brochure

Onze nieuwste mini-brochure staat nu online! In deze mini-brochure vindt u het meest verse aanbod van De Koornbeurs voor de periode januari - juni 2023. 

 

Klik hier om de brochure te bekijken.

 

Lees meer

Alleen samen naar het theater

 

Theater de Koornbeurs wil graag wat doen om het voor mensen die alleen naar het theater komen makkelijker en leuker te maken. We willen de drempel om toch (alleen) te komen, verlagen en vooral de momenten dat mensen binnenkomen in de foyer(s) prettiger maken.

 

Wat we in ieder geval vanuit De Koornbeurs gaan doen, is met ingang van 1 november een speciale tafel reserveren bij elke voorstelling of film. Iedereen is in principe welkom aan deze tafel: mensen die alleen zijn en graag contact willen, maar ook stellen of anderen die het fijn vinden om aansluiting bij anderen te hebben. Op de betreffende tafel plaatsen wij een mooi bordje met daarop een creatieve tekst waarmee duidelijk wordt dat de tafel bedoeld is voor mensen die graag anderen ontmoeten. Iedereen mag altijd aansluiten zonder verplichting.

 

Daarnaast is er door initiatiefneemster Herma Eulink een groepsapp gemaakt van mensen die nog extra contact willen, bijvoorbeeld door te inventariseren wie naar welke voorstelling of film gaat. Of door concreet af te spreken met anderen uit de groepsapp. Ook hier zijn geen verplichtingen: je mag in de groepsapp zitten en alleen meelezen, of je neemt actief deel. De groep richt zich specifiek op contactzoeken aangaande voorstellingen en films in De Koornbeurs.

 

We hebben nu een aantal aanmeldingen binnen gekregen. Wanneer u graag in de groepsapp wilt, kunt u uw telefoonnummer mailen naar marketing@theaterdekoornbeurs.nl

Lees meer

Nieuwe Brochure

Brochure 2022

 

Lees meer

Menukaart voor culturele verenigingen

De menukaart voor culturele verenigingen
Op de menukaart laten we in een overzichtelijk schema zien wat de Koornbeurs kan betekenen voor culturele verenigingen uit de regio. Denk bijvoorbeeld aan de huur van onze theaterzaal voor een première, geluids- of lichtadvies (of huur) voor een voorstelling die de vereniging maakt, inhoudelijke en artistieke adviezen bij een voorstelling die gemaakt wordt, gebruik maken van De Koornbeurs als repetitieruimte, vergaderen, of de kaartverkoop van een voorstelling aan De Koornbeurs uitbesteden. Er zijn talloze mogelijkheden waarbij we als Koornbeurs verenigingen kunnen ondersteunen of faciliteren. Ook de kosten daarvan worden in beeld gebracht in deze menukaart. En die zijn ook interessant, want de gemeente Waadhoeke heeft De Koornbeurs een budget toegekend waarmee meestal zo’n 50% van kosten die een vereniging maakt, gedekt worden.  

 

 

Lees meer

Theater producties Wittermans als huisgezelschap

Theater producties Wittermans huisgezelschap Koornbeurs


Theater Producties Wittermans is het jongste theater fenomeen uit het noorden. Maker en acteur Mads Wittermans is de stuwende kracht achter dit spraakmakende gezelschap. Sinds 2021 is Theater Producties Wittermans het vaste huisgezelschap van Theater De Koornbeurs in Franeker. Op een fantastische plek wordt samen met nieuw aanstormend talent en met reeds door de wol geverfde theaterkunstenaars gewerkt aan voorstellingen die verrassend en meeslepend, dan wel indringend en ontroerend zijn. Mads Wittermans is onder andere bekend van film en tv. Hij was te zien in de series Penoza, Er Komt een Man Bij De Dokter, de videolandhit De 12 van Schouwendam en in de films Van God Los en Baantjer Het Begin.

 

De theatervoorstelling Een complexe dag in een simpel heelal is de eerste voorstelling die door Mads en zijn compagnons Marieke Gievels en Jip van de Dool wordt gemaakt. Deze voorstelling speelt tijdens Festival Overmorgen op vrijdag 16 sept in Franeker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vlnr: Mads Wittermans, Jip van den Dool en Marieke Giebels

Lees meer
Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Geachte theaterbezoeker,

 

De theaterkassa is geopend op dinsdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur.

Ook zijn wij een uur voorafgaand aan alle film en theatervoorstellingen geopend.

 

Telefonisch zijn wij te bereiken op dinsdag  van 13:00 tot 16:00 uur.

Ook telefonisch bereikbaar een uur voorafgaand aan alle film en theatervoorstellingen.

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates over ons programma, kortingsacties en meer…