Wiis mei Griis Wike

Welkom op de Wiis mei Griis wike!

 

De Skûle Welzijn en Theater de Koornbeurs organiseren gezamenlijk de Wiis mei Griis wike! Een paar mooie dagen gevuld met allerlei activiteiten voor senioren. Met vele workshops, voorstellingen, Wiis mei Griis-café, brunch Dansant met Remedy Kwintet, rondetafelgesprek, debat, kerkdienst en Carola Smid. De Wiis mei Griis wike vindt plaats van donderdag 12 mei tot en mei zondag 15 mei.

 

Theater de Koornbeurs heeft de Wiis mei Griis wike bedacht vanuit de gedachte dat ouderen tijdens de coronacrisis vaak en langdurig noodgedwongen thuis hebben moeten zitten. Nu alles weer kan, willen wij, samen met De Skûle Welzijn, specifiek aandacht voor deze groep hebben. Door een zeer laagdrempelig programma aan te bieden, voor een toegankelijke prijs, nodigen we ouderen nadrukkelijk uit om hun horizon weer wat te verbreden. We doen dat op een positieve en feestelijke manier. Zo willen we ook uitdrukking geven aan ‘De Schat van het ouder worden’. Vaak kijken we vooral naar wat niet meer kan als je ouder wordt, naar de beperkingen en naar de hulp die dan geboden moet worden. Maar tijdens de Wiis mei Griis wike kijken we vooral naar de wijsheid, de veerkracht en de moed die ouderen ook bij zich dragen.  Daarom hebben veel programma-onderdelen ook dat feestelijke in zich. Ouderen zijn wat ons betreft de schatten van de tijd. Letterlijk en figuurlijk.

 

Omdat we de toegangsprijzen zo toegankelijk hebben kunnen houden, door steun van de gemeente, denken we een heel brede groep ouderen in de Waadhoeke te kunnen bereiken. Of je nu zelfstandig woont of niet, altijd welkom voor een praatje in het Wiis mei Griis cafe of bij de verschillende programma-onderdelen!

 

Hieronder ziet u alvast wat er allemaal te doen is en hoe u zich kunt aanmelden of kaarten kunt kopen:

 

Donderdag 12 mei

10.30 uur                  Opening van de Wiis mei Griis wike Entree: gratis.

15.00 – 16.30 uur    Theatervoorstelling van het Rimpeltheater Titel Rimpeltheatervoorstelling is:  Moederziel Entree: € 5,00. Bestel hier uw kaarten

Het Wiis mei Griis cafe in de Koornbeurs is vanaf 11 uur open voor koffie, gebak en lunch.

 

Vrijdag 13 mei

11.30 – 14.00 uur    Brunch Dansant met het Remedy Kwintet. Entree: € 10,00. Bestel hier uw kaarten.

15.00 – 16.30 uur    Rondetafelgesprek met als thema: “De schat van het ouder worden”. Entree: gratis, van harte welkom

Het Wiis mei Griis cafe in de Koornbeurs is vanaf 11 uur open voor koffie, gebak en lunch.

 

Zaterdag 14 mei

11.00 – 12.30 uur     Debat met politieke partijen: welke plek hebben ouderen op de politieke agenda? Entree: gratis, van harte welkom

14.30 – 16.30 uur     Workshops: 

 

-Workshop COGNITIEVE FITNESS o.l.v. Janny Yntema
Cognitieve Fitness combineert bewegen, lichte krachttraining en hersengymnastiek. De ideale combinatie om lang vitaal te blijven.
Deze methode is gebaseerd op de bevindingen van Erik Scherder (hoogleraar Neuropsychologie). Let op: deze workshop vindt in de bovenfoyer plaats, deze is alleen te bereiken via een trap.

Kaartprijs: € 5,00

opgave HIER

 

-Workshop HAKEN en BREIEN o.l.v. Ineke Hillebrand
Zaterdag 14 mei van 14:30-16:30 uur
Het haken van bloemen en/of een sleutelhanger.
Toegangsprijs € 5,00

opgave HIER

 

-Workshop Zingen maakt vrij en blij
o.l.v. Siep Leenstra, zangcoach (dirigent Bildts Mannenkoor) Folkert Leenstra, begeleider
Zaterdag 14 mei van 14:30-16:30
Aan de hand van een aantal bekende liederen aandacht schenken aan: houding, ademhaling en klankvorming voor de oudere (koor-)zanger. Met begeleiding van piano en accordeon.

Kaartprijs: € 5,00

Opgave HIER

Het Wiis mei Griis cafe in de Koornbeurs is vanaf 11 uur open voor koffie, gebak en lunch.

 

Zondag 15 mei

10.00 uur                 Kerkdienst in Grote Kerk Franeker. Thema: de kunst van het ouder worden. (Wordt live uitgezonden via You Tube)

Na afloop: koffiedrinken in de kerk Entree: gratis. Van harte welkom.

15.00 – 17.00 uur    Feestelijke afsluiting met Carola Smid (voormalig BZN) en band. Entree € 7,50 Bestel hier uw kaarten

Het Wiis mei Griis cafe in de Koornbeurs is de vanaf 11 uur open voor koffie, gebak en lunch.

 

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates over ons programma, kortingsacties en meer…