Nieuws

Wiis mei Griis wike 2023

Wiis mei Griis wike 2023

Wiis mei Griis wike 2023

Wiis mei griis
Ook in 2023 organiseert De Koornbeurs weer de Wiis mei Griis wike. In 2022 werd Wiis mei Griis voor het eerst georganiseerd. Het senioren-evenement beviel zo dat: dat smaakt naar meer!
Een paar mooie dagen gevuld met allerlei activiteiten voor senioren.  De Wiis mei Griis wike vindt plaats van donderdag 11 mei tot en mei zondag 14 mei in theater De Koornbeurs.

 

Kaarten voor betaalde of gratis activiteiten kunt u aanschaffen via ons kaartverkoop systeem!

 

-Het uitgebreide Programma:

 

Donderdag 11 mei  

10.30: Koornbeurs Koffietijd, met diverse gasten en met publiek!
Entree: gratis
Kom live meegenieten van de allereerste editie van Koornbeurs Koffietijd! Met diverse gasten en gespreksonderwerpen, zoals mode, bloemen/tuin, voeding, koken, vier het leven, muziek & leuke en natuurlijk gezellige gasten. Tevens vindt vandaag de officiele opening van Wiis mei Griis plaats door wethouder Jan Dijkstra.

 

15.00 - 16.30 Film: A man called Otto (met Tom Hanks).
Entree: € 5,00

A Man Called Otto is gebaseerd op de komische en ontroerende New York Times-bestseller en vertelt het verhaal van Otto Anderson (Tom Hanks), een norse weduwnaar met vastgeroeste gewoonten. Wanneer er een druk jong gezin naast hem komt wonen, krijgt hij te maken met de goedgebekte en hoogzwangere Marisol. Uiteindelijk ontstaat er een wonderlijke vriendschap die Otto’s leven op zijn kop zet. A Man Called Otto is een grappig, hartverwarmend verhaal dat laat zien dat sommige gezinnen bepaald geen alledaagse achtergrond hebben. A Man Called Otto is geregisseerd door Marc Forster (Finding Neverland) en de hoofdrollen worden gespeeld door Tom Hanks (Philadelphia, Forrest Gump, Cast Away), Mariana Treviño (Club the Cuervos), Rachel Keller (Fargo) en Manuel Garcia-Rulfo (The Magnificent Seven). Voor het scenario tekende David Magee, die al enkele keren voor een Oscar is genomineerd: Life of Pi (2012) en Finding Neverland (2004). De film is gebaseerd op de bestseller A Man Called Ove van Fredrik Backman en op de gelijknamige Zweedse film van Hannes Holm. De productie van de film is in handen van Rita Wilson, Tom Hanks, Gary Goetzman en Fredrik Wikström Nicastro. 

 

Vrijdag 12 mei  

10.30: Koornbeurs Koffietijd, met diverse gasten en met publiek!
Entree: gratis
Kom live meegenieten van de allereerste editie van Koornbeurs Koffietijd! Met diverse gasten en gespreksonderwerpen, zoals mode, bloemen/tuin, voeding, koken, vier het leven, muziek & leuke en natuurlijk gezellige gasten.

Aansluitend een modeshow van Bonita Mode (Joure), alle aanwezigen krijgen een kortingsbon van 10,00 van Bonita Mode.

 

15.00 - 16.30 Workshop Samen Zingen olv dirigente Clara Rullman.
Entree: gratis en IEDEREEN welkom!

Lijkt het u leuk om eens mee te doen met een workshop Samen Zingen? Dat kan tijdens onze Wiis Mei Griis dagen. Dirigente Clara Rullman krijgt iedereen aan het zingen, ook als u dat nog nooit in groepsverband gedaan heeft. En natuurlijk ook voor mensen die al bij een koor zitten of hebben gezeten. Clara gaat met de groep een aantal heerlijke meezingers doornemen. Een heerlijke en ontspannen middag, want zingen is gezond! En wie weet, rolt er een mooi ‘Overdagkoor’ uit, want dat zouden we graag willen opstarten in samenwerking met Seewyn! Doet u mee? 

 

Zaterdag 13 mei  

10.30: Koornbeurs Koffietijd, met diverse gasten en met publiek!

Entree: gratis
Kom live meegenieten van de allereerste editie van Koornbeurs Koffietijd! Met diverse gasten en gespreksonderwerpen, zoals mode, bloemen/tuin, voeding, koken, vier het leven, muziek & leuke en natuurlijk gezellige gasten.

 

15.00 - 17.00 Goud van oud klassiek, met Marco Bakker e.a.

Entree € 10,00
Goud van oud klassiek: OEKRAINE ONTMOET NEDERLAND
Met: lryna Krasnenko (sopraan), Marco Bakker (bas/bariton) en
Frans van Tuijl (muzikale begeleiding). Marco Bakker geeft samen met lryna en Frans een geweldig concert, het belooft een feest der herkenning te worden! Zeker in deze periode wil het publiek weer genieten van bekende opera- operette- en musical melodieën.

Marco Bakker: hoeft geen betoog, hij zingt geweldig en staat vocaal nog steeds op eenzame hoogte. Onlangs bracht Marco zijn 91e CD uit met repertoire uit de Sixties, geïnspireerd door songs van o.a. Frank Sinatra. Hij heeft internationaal meer dan 62 operarollen vertolkt en gezongen in de grote concertgebouwen in heel Europa en daarbuiten. Frans van Tuijl: heeft diverse keren meegewerkt aan TV programma's zoals b.v. vele malen bij "Una Voce Particolare".

Frans van Tuijl is een voortreffelijk pianist befaamd musicus en door menig bekende vocalist gevraagd als begeleider.

lryna Krasnenko is geboren (1988) en getogen in Oekraïne. Een paar maanden geleden is ze naar Nederland gekomen om de oorlog te ontvluchten. Haar familie is nog in Oekraïne. Zij willen hun thuis, huis en spullen niet achter laten. Vooralsnog zitten ze in een veilig gebied, maar de onzekerheid blijft. lryna is een lyrische sopraan. Zij haalde haar masterdegree o.a. in het Kauna Music Academy in Litouwen en het Mozarteum in Salzburg. lryna volgde masterclasses o.a. bij Prof Wolfgang Niessner en Prof. Gaiva Bandzinaièaan het Mozarteum in Salzburg. lryna speelde in Kiev de rollen van Barbarina in Mozart's "Le nozze di Figaro" en Tatiana in Tchaikovsky's "Eugen Onegin". ln het Erasmus Project in Kaunas in Litouwen de rollen van Contessa in Mozart's "Le Nozze di Figaro" en Lauretta in Puccini's "GianniSchicchi". Zij zingt de rollen van Michaella in Bizet's Carmen en Gilda in Verdi's "Rigoletto. Ze nam deel aan diverse concoursen van o.a. het lnternationale LyricalArt Competition van Namen in België en het lnternationale Lions di Canto Lirico in Milaan. ln 2022 was ze finalist in de TV-show van "Aria" in Amsterdam.

 

Zondag 14 mei  

10.30 koffieconcert met koor Vocal Chain uit Harlingen.

Entree: gratis. 

Rond 1982 wordt de " Close Harmony Group" opgericht. De naam wordt later veranderd in Vocal Chain, wat muzikale ketting betekent. Het gemengde koor bestaat uit 23 leden en zingt zowel a capella als met piano begeleiding. Het koor heeft een uitgebreid repertoire en zingt 4 tot 6 stemmig. Daarnaast beschikt het koor over een uitgebreid kerstrepertoire. Vocal Chain verzorgt elk jaar diverse optredens en doet mee aan concoursen. Het koor behoort tot 1 van de topkoren van Friesland.

 

15.00 - 17.00 Dans High Tea, mei duo Tres Chiq. 
Entree: € 10,00 

 

Duo Très Chic bestaat uit crooner Arnold de Jong (zang) en toestenist Frans van den Borg (keyboard/zang). 

Ze spelen en zingen inmiddels als duo al meer dan 15 jaar samen en maakten reeds 5 album CD's.

 3 CD 's met dansbare Engelstalige FeelGoodMuziek, 1 Friestalige LatinCD en 1 CD met alle Leeuwarder hits in het Stadsfries. Ze zijn gespecialiseerd in ballroom muziek en worden dan ook vaak gevraagd voor de muziek te verzorgen bij dansclubs (contactavonden) en dansscholen. 

Daarnaast zijn ze door hun uitgebreide repertoire van Engels-, Spaans-, Frans-, Duits-, Nederlands- en Friestalige  "gouwe ouwe hits" uitstekend geschikt voor bijna iedere party, bruiloft of ander evenement.

 

U geniet van de fijne muziek en natuurlijk van de heerlijke hapjes. het belooft een prachtige middag te worden.

 

Theater de Koornbeurs heeft de Wiis mei Griis wike bedacht vanuit de gedachte dat ouderen tijdens de coronacrisis vaak en langdurig noodgedwongen thuis hebben moeten zitten. Nu alles weer kan, wil de Koornbeurs specifiek aandacht voor deze groep hebben. Voor het mooie en laagdrempelige programma en een toegankelijke prijs, worden ouderen uitgenodigd. De initiatiefnemers doen dat op een positieve en feestelijke manier en geven daarmee ook uitdrukking aan ‘De Schat van het ouder worden’.

 

Kaarten bestellen via www.theaterdekoornbeurs.nl/theater

Er kunnen natuurlijk ook telefonisch kaarten worden gereserveerd. Op dinsdag van 13.00-16.00 uur via 0517-396363