15 maart om 15:00

De Wondere Wereld van O.C. Hooymeijer

O.C. Hooymeijer

Theatercollege

Een wereld waarin alles draait om vogels en kunst en waarin werkelijkheid en fantasie vaak niet meer te onderscheiden zijn. In zijn wondere wereld geldt immers het mooto 'het is niet waar, maar het had waar kunnen zijn'. Je maakt kennis met de kunstenaar en zijn creaties: de niet-bestaande vogels. Diverse soorten met hun karakter, baltsgedrag en habitat komen aan de bod.

Kaartprijs: € 12,50


Tijdens deze lezing neemt kunstenaar en bevlogen rasverteller O.C. Hooymeijer je mee in zijn wereld. Een wereld waarin alles draait om vogels uit de werkelijkheid en de onwerkelijkheid, en waarin realiteit en fantasie vaak niet meer te onderscheiden zijn. In zijn wondere wereld geldt namelijk het motto ‘het is niet waar, maar het had waar kunnen zijn'.

Je maakt kennis met de kunstenaar en zijn creaties: de niet-bestaande vogels. Zo kunnen onder andere het Waals Mannetje, de Visgluiper, de Kleine en de Grote Braak, de Tweekant, De Duitse Reiger, de Oudhaan, de Blindkuif en de Bermfluiter de revue passeren. Hun karakter, baltsgedrag, wetenschappelijke benaming, habitat, eetbaar- en smakelijkheid, alsmede de bijbehorende 'Volksvogelwijsheden' komen uitgebreid aan bod.

Speciale aandacht wordt geschonken aan de nesten en de eieren. Wat heeft het nest van de Amerikaanse Prairiekraak te maken met pindakaas? En hoe is het mogelijk dat de Doornvleugel eieren met zeer scherpe stekels legt? 

Kijk voor meer informatie over O.C. Hooymeier op zijn website: https://www.ochooymeijer.com

 

Kaartprijs: € 12,50

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates over ons programma, kortingsacties en meer…