01 december om 15:00

De Wondere Wereld van O.C. Hooymeijer

O.C. Hooymeijer

Theatercollege

Een wereld waarin alles draait om vogels en kunst en waarin werkelijkheid en fantasie vaak niet meer te onderscheiden zijn. In zijn wondere wereld geldt immers het mooto 'het is niet waar, maar het had waar kunnen zijn'. Je maakt kennis met de kunstenaar en zijn creaties: de niet-bestaande vogels. Diverse soorten met hun karakter, baltsgedrag en habitat komen aan de bod.

Kaartprijs: € 12,50

Tijdens deze lezing neemt kunstenaar en bevlogen rasverteller O.C. Hooymeijer je mee in zijn wereld.

Een wereld waarin alles draait om vogels en kunst en waarin werkelijkheid en fantasie vaak niet meer te onderscheiden zijn. In zijn wondere wereld geldt immers het mooto 'het is niet waar, maar het had waar kunnen zijn'.

Je maakt kennis met de kunstenaar en zijn creaties: de niet-bestaande vogels. Zo zullen onder meer het Waals Mannetje, de Kleine én de Grote Braak, de Puntklover, de Visgluiper, de Schotse Nachtduif, de Duitse Reiger, het Goudpukkeltje en de Oudhoen de revue passeren. Hun karakter, baltsgedrag, wetenschappelijke benaming, habitat, eetbaarheid en smakelijkheid, alsmede de bijbehorende 'Volksvogelwijsheden' komen uitgebreid aan bod.

Speciale aandacht wordt geschonken aan de nesten en de bijbehorende eieren. Ter illustratie neemt Hooymeijer altijd enige exemplaren uit de broedgebieden van de diverse niet-bestaande vogels mee.

Kijk voor meer informatie over O.C. Hooymeier op zijn website: https://www.ochooymeijer.com

 

Kaartprijs: € 12,50

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates over ons programma, kortingsacties en meer…