09 mei om 20:15

Neerlands Hoop

Patrick Laureij

Cabaret

Patrick Laureij is terug met een nieuwe show: Neerlands Hoop. De titel is niet bescheiden, maar getuigt van (zelf)inzicht. Recensenten noemde hem al "een gozer die de lach aan zijn Rotterdamse kont heeft hangen" (Volkskrant) en "een ruwe diamant waarvan je zeker niet teveel de scherpe randjes moet wegslijpen." (Telegraaf).

Kaartprijs: € 21,50

De in 1982 geboren Patrick Laureij is een spannende stand-up comedian. Hij is kakelvers en veelbelovend en staat te popelen om zijn kunsten in Franeker te laten zien.
Met zijn onvervalste Rotterdamse accent en bijbehorende eerlijkheid won hij de publieks- en juryprijs van Cameretten in 2013 en stond hij in het voorprogramma van Theo Maassen.
 
Wat Patrick hier zelf nog over te zeggen heeft? “Hee man, Patrick a.k.a. de Knotmaestro hier. Mijn tweede show is getiteld ‘Nederlands Hoop’. Het zou tof zijn als je langskomt.” 

De pers over zijn vorige show Dekking Hoog:
Volkskrant: “Hier staat een fijnbesnaarde stand-upcomedian met originele invalshoeken. Deze gozer heeft de lach aan zijn Rotterdamse kont hangen. Hij veroorzaakt hilariteit met verhalen over afkoelen in de HEMA, blozen in de klas en een roos kopen voor je vriendin. Het contrast tussen stoer en gevoelig wordt gretig uitgespeeld. (…) Het is geraffineerde comedy en ontroering ineen.”

Parool: Ontmand door thee met muffins
“Dit debuutprogramma is een mozaïek van waarnemingen en gedachten zoals je het niet vaak ziet. Heel geestig is de scène waarin zijn vriendin thee en muffins koopt als ze naar de film gaan. Hij voelt zich direct ontmand. Laureij is een stoere gozer die zijn ongemakkelijke verhouding tot zachtheid en gevoelens graag uitbuit.”

NRC: Komische hyperbolen en de logica van de man van de straat
“Laureij weet zijn verhalen schilderachtig op te dissen, met komische hyperbolen en de logica van iemand die op straat heeft geleerd te overleven. De onderdrukte agressie die daar doorheen schemert, schept spanning. Maar hij is ook bedreven in een iets onschuldiger soort kolder. Over de kranten die elke dag een nieuw nummer vol nieuwe lesstof bij hun abonnees laten bezorgen: ‘Niet te doen, man!’ (…) Dit is een programma als kennismaking met een nieuw talent.”

Telegraaf: Ruwe diamant van de stoep
“Aandoenlijk is Laureij wanneer hij vertelt hoe ongemakkelijk hij zich op school voelde als hij erop betrapt werd weer eens niet op te letten. Hij laveert voortdurend tussen harde en zijn meer kwetsbare kant. Deze comedian is een ruwe diamant waar je zeker niet teveel de scherpe randjes van moet wegslijpen. Want Laureij moet vooral zijn authentieke zelf blijven en zijn verfrissende geluid laten horen.”
 

Kaartprijs: € 21,50

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates over ons programma, kortingsacties en meer…