08 maart om 15:00

Te Plak

Gurbe Douwstra

Muziek

TePlak is de titel van een nieuw solo-liedjesprogramma van singer/songwriter Gurbe Douwstra. TePlak is Fries voor de plaats waar je hoort te zijn, daar waar je oprecht thuis bent. Voor deze Drachtster troubadour is dat, in abstracte vorm, zijn muziek, de teksten en liedjes, waarin hij thuis is en dichtbij zichzelf blijft.

Kaartprijs: € 17,50

TePlak is de titel van een nieuw solo-liedjesprogramma van singer/songwriter Gurbe Douwstra.

TePlak is Fries voor de plaats waar je hoort te zijn, daar waar je oprecht thuis bent.  Maar het is meer dan dat. Het is de plaats waar je hoort te zijn, daar waar je oprecht thuis bent. Aan het eind van elke reis ben je teplak.

Voor deze Drachtster troubadour is dat, in abstracte vorm, zijn muziek, de teksten en liedjes, waarin hij thuis is en dichtbij zichzelf blijft. In een wat minder abstracte betekenis is voor Gurbe Douwstra ‘teplak’ ook het podium, een plek waar hij zich in de afgelopen jaren steeds meer thuis is gaan voelen. Maar hij is het vooral ook in zijn leven van dit moment, waarin alles op z’n plaats en dus ‘teplak’ valt. Mede daardoor krijgen zijn liedjes extra inhoud, betekenis en diepgang. Evenwel zonder dat de knipoog naar het leven vergeten wordt.

Voor dit programma zijn nieuwe liedjes geschreven, aangevuld met ouder repertoire dat past bij deze voorstelling. Gurbe Douwstra wordt in TePlak begeleid door Wander van Duin op contrabas, Johanna Hamstra op banjo en mandoline en Jan de Vries op gitaar, akkordeon, dobro en mandoline.

Foto: Maartje Roos

Kaartprijs: € 17,50

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates over ons programma, kortingsacties en meer…