20 februari om 20:15

De geschiedenis van de schnabbeltoer

Van Appelscha tot Zierikzee

Musical

Een Nederlandse musical over artiesten op de schnabbeltour. Een meeslepend verhaal over dromen die bedrog zijn, stiekeme verhoudingen, ruzies in de kleedkamers, eindeloze busritten en top of flop. Soms lijkt het heel duidelijk over wie al die mooie, gekke en stoute verhalen gaan. Met ‘Spiegelbeeld’, ‘Ritme van de regen’, ‘Telkens weer’, ‘Sammy’’ , ‘Sophietje’, ‘Brandend zand’ en vele andere tophits. 

Kaartprijs: € 35,00


Meezingfestijn 'Haal het doek maar op' ofwel: Van Appelscha tot Zierikzee, de geschiedenis van de schnabbeltoer!

In Haal het doek maar op - van Appelscha tot Zierikzee staan populaire Nederlandstalige nummers uit met name de jaren zestig en zeventig centraal.

Zangeres Lonneke Rimini en conferencier Rolf Molenaar ‘ontmoeten’ elkaar na lange tijd weer op een begrafenis en gaan terug in de tijd. En toch ook weer niet. In een weemoedige schets volgen we een groepje schnabbelartiesten die gezamenlijk door het land trekken, van feestzaal naar buurthuis. En uiteindelijk naar de televisiestudio’s. We zijn getuige van de dingen die voorbij gaan, dromen die bedrog zijn, eindeloze busritten, onderlinge confrontaties, top en flop. Soms lijkt het heel even of we de personages kennen, al was het maar door de liedjes die ze brengen, want er komen meer dan veertig Nederlandstalige evergreens voorbij.

Van Appelscha tot Zierikzee is een Nederlandse musical over artiesten op de schnabbeltour. Met ‘Spiegelbeeld’, ‘Ritme van de regen’, ‘Telkens weer’, ‘Sammy’’ , ‘Sophietje’, ‘Land van Maas en Waal’, ‘Ik ben gelukkig zonder jou’, ‘Dans je de hele nacht met mij’, ‘Brandend zand’ en vele andere tophits.
Een heerlijke avond, vol herkenbare, nostaligische en prachtige nummers van de grootste artiesten van Nederland.

Bekijk hier de compilatie.

Foto: Roy Beusker
 

Kaartprijs: € 35,00

Deze voorstelling is niet boekbaar!

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates over ons programma, kortingsacties en meer…