01 februari om 20:15

Rotatie

Jan Beuving

Cabaret

Een rotatie is een wiskundige draai. En dat is precies wat Jan Beuving doet: hij geeft een wiskundige draai aan de dingen. Hij telt dus zijn passen en past op zijn tellen. Hij staat ronduit vierkant achter zijn woorden, lijnrecht tegenover wat krom is en denkt over veel vlakken diep na. De taal maakt pirouettes in zijn liedjes.

Kaartprijs: € 19,00

Een rotatie is een wiskundige draai. En dat is precies wat Jan Beuving doet: hij geeft een wiskundige draai aan de dingen.

Hij telt dus zijn passen en past op zijn tellen. Hij staat ronduit vierkant achter zijn woorden, lijnrecht tegenover wat krom is en denkt over veel vlakken diep na. De taal maakt pirouettes in zijn liedjes. De logica tolt in zijn zinnen.

Of u duizelig wordt? Dat is niet de bedoeling.
Alles is volstrekt nozel, navolgbaar en benullig. Maar een reispilletje kan nooit kwaad.

Zit Tom Dicke weer achter de vleugel? Draagt hij een balletpakje? Heeft hij er geen zin in? Ja2 + Nee2!

In de pers:
***** NRC: ‘Origineel, grappig en ontroerend. IJzersterk.’
**** de Volkskrant: ‘Schitterend programma. Knappe grappen en puntgave liedjes. Prachtig van taal en mooi gezongen.’
**** Trouw: ‘Een wiskundige waar je naar blijft luisteren. […] Mooie warme melodieën van Tom Dicke.’
Theaterkrant: ‘Een programma dat de perfectie benadert.’

Cabaretprijzen 2019 
Jan was met zijn show Rotatie genomineerd voor een Poelifinario in de categorie Engagement, de belangrijkste prijs uitgereikt door podia en partners.
 
De jury over Jan: ‘Als een wiskundige beweert dat intuïtie het wint van kennis, weet je dat hij een flinke draai heeft gemaakt. Jan Beuving laat andermaal zien dat hij tot de beste liedjesschrijvers van Nederland behoort, maar ook als geëngageerd cabaretier zet hij een grote stap. Hij maakt ons getuige van de rotatie in zijn wereldbeeld: absolute waarheid maakt langzaam plaats voor menselijke maat. Beuving koppelt wiskunde naadloos aan een zeer intiem verhaal en laat de voorstelling zo verbluffend mooi kantelen. Hij geeft zijn publiek het gevoel dat het kijkt naar een Escher-schilderij.’

Foto: Jaap Reedijk
 

Kaartprijs: € 19,00

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates over ons programma, kortingsacties en meer…