10 januari om 20:15

Voortschrijdend Inzicht

Marc de Hond

Theatercollege

Veel mensen dromen van verandering: stoppen met roken, afvallen, duurzamer leven, een nieuwe baan (die meer verdient) of een nieuwe partner (die meer verdient). Toch laten we ons vaak tegenhouden door kleine obstakels op de weg. ‘Voortschrijdend inzicht’ is een inspirerend, inzichtelijk en optimistisch verhaal over omgaan met verandering voor iedereen.

Kaartprijs: € 18,00

Op 10 januari wordt het een bijzondere avond, zoveel is zeker.

Presentator en theatermaker Marc de Hond heeft zijn theatervoorstelling ‘Voortschrijdend Inzicht’, die hij vanaf januari 2020 zou spelen, omgedoopt tot een bijzonder theaterkunstproject. Hij is aankomend voorjaar te zien in 29 theaters, waar hij per voorstelling wordt geïnterviewd over zijn leven, met elke avond een andere bekende presentator.
Op vrijdag 10 januari komt Janine Abbring (o.a. Zomergasten) naar De Koornbeurs om Marc de Hond te interviewen. Dit is de eerste avond van de 29 interviews. De voorstelling Voortschrijdend Inzicht zou hier opnieuw in première gaan, met Marc’s terugkeer op het podium.

Voorstelling 10 januari 
De voorstelling op vrijdag 10 januari begint met een optreden van De Hond met een conference over het afgelopen jaar. Er mag (móet, zelfs) ook gelachen worden deze avond!
Daarna volgt een gesprek met Janine Abbring en Marc waarbij een specifieke fase of gebeurtenis uit zijn leven centraal staat. De Hond wordt gedurende de voorstelling verrast door diverse familieleden, vrienden en collega’s. De winst van deze productie wordt gedoneerd aan een project ten behoeve van de bestrijding van blaaskanker.

Toekomst onzeker
Bij De Hond werd dit jaar blaaskanker geconstateerd. Hij onderging chemotherapie en liet zijn blaas verwijderen.
De Hond: “Inmiddels gaat het beter met mij, maar ieder kwartaal, wanneer ik gecontroleerd word, hangt het zwaard van Damocles boven mijn hoofd: is alles nog steeds rustig en zal ik mijn zoon James en dochter Livia zien opgroeien? Mijn vorm van blaaskanker heeft helaas slechte overlevingskansen, slechts 35% van de patiënten is na vijf jaar nog in leven.”

De Hond verloor zelf zijn moeder aan kanker toen hij 3 jaar was. “Het enige dat ik van haar heb, zijn wat foto’s en een cassettebandje dat ze voor mij heeft ingesproken, waaraan ik veel waarde hecht. Nu ik zelf ziek ben, wil ik iets soortgelijks maken voor Livia en James; je weet immers niet wat het leven voor je in petto heeft.”
 
Bingewatchen
“Uiteraard wil ik heel erg oud worden, maar mocht mijn ziekte dat in de weg staan, wil ik dat Livia en James, als ze daar ooit behoefte aan hebben, alles over mij te weten kunnen komen. Daarom heb ik de beste en leukste interviewers van Nederland benaderd om mij stevig aan de tand te voelen in het theater, bijvoorbeeld Paul de Leeuw, Eva Jinek, Humberto Tan e.a. Alle 29 voorstellingen worden gefilmd zodat mijn kinderen mij later kunnen bingewatchen.”
 
Over Marc de Hond 
Marc de Hond (42) is presentator, ondernemer, schrijver en theatermaker. Hij was dj voor 3FM, presenteerde o.a. de programma’s ‘Expedition Unlimited’ en ‘De Rekenkamer’, en schreef het boek ‘Kracht’ over zijn revalidatie na het oplopen van een dwarslaesie in 2002. Hij werd rolstoelbasketballer voor Oranje en speelde zijn solovoorstellingen ‘Scherven brengen geluk’, ‘Wie bang is krijgt ook klappen’ en ‘Voortschrijdend Inzicht’.
Marc de Hond trouwde op 30 november jl. met zijn grote liefde Remona Fransen. Samen kregen zij dochter Livia (2) en zoon James (1). Marc is de zoon van Maurice de Hond, Nederlands bekende opiniepeiler.

Foto: Bastiaan Musscher

Kaartprijs: € 18,00

Deze voorstelling is niet boekbaar!

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates over ons programma, kortingsacties en meer…