07 december om 20:15

Heilige Avond

Stichting Tweeheid

Toneel

Een Heilige Avond is een politieke toneelthriller van de internationale bestsellerauteur/filosoof Daniel Kehlmann. Hierin zet hij terrorismebestrijding tegenover het recht op privacy van het individu. “Zulke spannende en inspirerende negentig minuten heeft men in geen tijden op het toneel gezien.” – Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Kaartprijs: € 22,50

Het is Kerstavond. Een vrouw, hoogleraar politieke filosofie, is uit haar taxi gehaald door de politie en wordt verhoord op het bureau. Haar ondervrager lijkt alles van haar te weten. Hij is ervan overtuigd dat zij samen met haar ex-man een terroristische aanslag heeft beraamd en dat precies om middernacht ergens in de stad een bom zal ontploffen. Of toch niet? Het is half elf, hij heeft slechts anderhalf uur om dat uit te vinden. Ondertussen tikt de klok onontkoombaar de tijd weg.
 
Een Heilige Avond is het nieuwe toneelstuk van de internationale bestsellerauteur en filosoof Daniel Kehlmann, onder meer bekend van de romans Het Meten van de Wereld, Roem en Tijl. Kehlmann zet in zijn toneelstuk de belangen van de staat in de strijd tegen terrorisme tegenover het recht op privacy van het individu.

Uit de pers:

“In geniaal proza zet Kehlmann een Kafka-achtig stuk over de controlestaat neer.”

“IJzersterk stuk dat niet actueler kon zijn.”

“Well-made play toont niet alleen het dilemma, maar stelt ook heel genuanceerd de juiste vragen.”

​“Zulke spannende en inspirerende negentig minuten heeft men in geen tijden op het toneel gezien.”


Na afloop van het stuk vindt in de foyer een gesprek plaats over regionale veiligheid.

 

Kaartprijs: € 22,50

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates over ons programma, kortingsacties en meer…