31 oktober om 20:15

Queen Mary - Purcell

Barokopera Amsterdam

Klassiek

BarokOpera Amsterdam neemt u met de opera Queen Mary mee terug in de tijd toen de Nederlandse Willem III gehuwd met Mary Stuart, Groot Brittannië klaarstoomde om een wereldmacht te worden. Purcell was 350 jaar geleden de hofcomponist van Mary Stuart en Willem III. Hij schreef naar aanleiding van de dramatische gebeurtenissen van het paar.

Kaartprijs: € 27,50

Het unieke leven van een Engelse vorstin en haar Nederlandse echtgenoot. BarokOpera Amsterdam neemt u -voor haar 20-jarig bestaan- met de opera Queen Mary mee terug in de tijd toen de Nederlandse Willem III, gehuwd met Mary Stuart, Groot-Brittannië klaarstoomde om een wereldmacht te worden.

Purcell was 350 jaar geleden de hofcomponist van Mary Stuart en Willem III. Hij schreef naar aanleiding van de dramatische gebeurtenissen van het paar: het huwelijk en zijn complicaties, het regeren door Mary in het binnenland terwijl Willem in het buitenland oorlog voerde, de conflicten tussen protestanten en katholieken, Willems verovertochten in Vlaanderen als leider van de internationale coalitie tegen Lodewijk XIV, de dood van de nog jonge Mary en de heimwee naar Nederland van weduwnaar Willem.
 

Kaartprijs: € 27,50

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates over ons programma, kortingsacties en meer…