16 oktober om 20:15

De wondere wereld van taal

Wim Daniels

Theatercollege

Tijdens dit theatercollege vertelt taalkundige Wim Daniëls alles over de ontwikkeling van woorden, de geschiedenis van het schrift en de afkomst van de gesproken taal. Een leerzame maar luchtige voorstelling, in een taal die voor iedereen te begrijpen is.

Kaartprijs: € 21,00

Let op:
Deze voorstelling staat in de theaterbrochure op 10 oktober. Op die datum is de voorstelling Motel van Thomas Acda ingelast, wiens voorstelling wegens ziekte verplaatst is van 9 mei 2019.

16 oktober 2019 is de juiste datum voor het theatercollege over De Wondere Wereld van Taal van Wim Daniëls.


Wat de mens vooral van de dieren onderscheidt is de taal. Maar die was er niet altijd. Waar komt die vandaan, zowel de gesproken als de geschreven taal? Hoe heeft de taal zich ontwikkeld, elders en hier. Wat is het Nederlands eigenlijk? Waar komen onze woorden vandaan?

Wim Daniëls heeft er prachtige, inzichtelijke theorieën over en bestrijkt met zijn theatercollege over taal werkelijk de hele geschiedenis van de taal inclusief de rafelranden, zoals de leestekens en de sisklanken. En dat alles op een vermakelijke, luchtige, toegankelijke en leerzame manier, zodat elke theaterbezoeker na afloop denkt: hoe kan het dat ik als taalmens al dit moois niet eerder geweten heb.

Kaartprijs: € 21,00

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates over ons programma, kortingsacties en meer…