29 september om 17:00

Couperus Culinair

Frank Belt en Marjan Penterman

Verteldiner/Theaterdiner

José Buschman schreef ‘Couperus Culinair’, een kookboek waarin de prachtige verhalen van Louis Couperus verbonden zijn met de recepten uit de Franse, Indische en Italiaanse keuken. Marjan en Frank vertellen verhalen tussen de gangen door. Maurits Boreel zorgt voor de muzikale begeleiding. U geniet van een heerlijk driegangendiner. Naar de smaak van Couperus.

Kaartprijs: € 35,00

Deze voorstelling is uitverkocht!

Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis Couperus.

In zijn boeken wordt volop gegeten en gedronken. Van abrikozenbeignets  tot pastei met macaroni, van sajoer gado-gado tot amandeltaart, van kardinaalswijn tot Vermouth Americano.
\Louis Couperus en zijn vrouw Elisabeth Baud hielden van lekker eten en drinken. Elisabeth hield zelfs een schriftje bij met hun favoriete recepten. Dat schriftje was de basis waarop José Buschman ‘Couperus Culinair’ schreef, een kookboek waarin de prachtige verhalen van Couperus verbonden zijn met de recepten uit zijn tijd.

Omdat de schrijver en zijn vrouw  veel reisden is dat een heerlijk boeket van gerechten uit de Franse, Indische en Italiaanse keuken geworden. Zo verscheiden als de smaak van Couperus zullen ook de verhalen zijn die Marjan en Frank tussen de gangen door vertellen. Verhalen die u misschien nog kent, maar ook werk van Couperus dat u zal verrassen. Maurits Boreel zorgt voor de muzikale begeleiding. De kok van dienst bereidt een heerlijk driegangendiner. Naar de smaak van Couperus.

Regie: Lucy Legeland

Kaartprijs: € 35,00

Deze voorstelling is niet (meer) boekbaar via de site!

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates over ons programma, kortingsacties en meer…