30 januari om 20:15

It wie op in Simmerjûn

Jan Arendz en Joke Tjalsma (uitverkocht)

Friestalig

Meteen na afloop van het culturele jaar 2018 gaat de tragikomedie ‘It wie op in simmerjûn’ van Pier21 in première. De voorstelling laat vier mensen zien die plannen maken voor de rest van hun leven. Maar dat leven gaat soms z’n eigen gang… Gerenommeerde acteurs Jan Arendz en Joke Tjalsma spelen zowel het jonge als het oude stel, wat niet afhankelijk wil worden en samen uit het leven willen stappen, na een laatste dans op ‘It wie op in simmerjûn’.

De regie van ‘It wie op in simmerjûn’ is in handen van Jos Thie, vaste regisseur bij Pier21 en de man achter de grote 2018-productie ‘De Stormruiter’.

 

Kaartprijs: € 23,50

Theo en Anneke hebben elkaar op latere leeftijd gevonden. Theo helpt Anneke zo goed als hij kan bij het vinden van een fijne plek in een verzorgingstehuis voor haar vader en moeder, Daniël en Wimmy. Die zijn op een leeftijd dat ze allang niet meer op pad kunnen met Daniëls grote hobby, het draaiorgel. Maar Daniël en Wimmy willen niet afhankelijk worden en hebben hele andere plannen. Samen willen ze uit het leven stappen, na een laatste dans op ‘It wie op in simmerjûn’.

Meteen na afloop van het culturele jaar 2018 gaat de tragikomedie ‘It wie op in simmerjûn’ van Pier21 in première. De voorstelling laat vier mensen zien die plannen maken voor de rest van hun leven. Maar dat leven gaat soms z’n eigen gang… Gerenommeerde acteurs Jan Arendz en Joke Tjalsma spelen zowel het jonge als het oude stel. Ze staan voor het eerst samen op het podium in dit nieuwe stuk van Bouke Oldenhof. Eerder schreef Oldenhof ‘Feteranen’, dat in 2017 werd uitgeroepen tot het beste Friestalige toneelstuk 2013-2016. Velen kennen Joke Tjalsma van ‘Marijke Muoi’, waarin ze een glansrol vertolkte. Jan Arendz tourde recent succesvol door de provincie met ‘Bokwert’. De regie van ‘It wie op in simmerjûn’ is in handen van Jos Thie, vaste regisseur bij Pier21 en de man achter de grote 2018-productie ‘De Stormruiter’.

Naar aanleiding van de voorstelling van theaterproductie Pier 21, It wie op in Simmerjûn, wil de bibliotheek mensen de ruimte geven om met elkaar in gesprek te gaan over zelfbeschikking en euthanasie.
Dieke Broersma is beide avonden de gastspreker. Dieke is de vrouw van Dirk Baron. Dirk is een jaar geleden overleden. Hij was werkzaam bij Omrop Fryslân en kwam in het nieuws vanwege zijn ziekte Alzheimer en zijn keuze voor euthanasie.
Dieke komt vertellen en gaat in gesprek over haar ervaring en hoe belangrijk zij het vindt dat er over het onderwerp zelfbeschikking en euthanasie gesproken wordt.

Woensdag 6 februari, 20.00 uur, in de bibliotheek van Franeker. (Sint Martiniplantsoen 41)
Woensdag 13 februari, 20.00 uur, in de bibliotheek van Dokkum. (Brokmui 62)
Deelnemen aan deze gesprekken is gratis.
 

Kaartprijs: € 23,50

Deze voorstelling is niet (meer) boekbaar via de site!

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates over ons programma, kortingsacties en meer…