09 december om 14:00

Dorp Europa

Tryater

Toneel

Europeanen. Bewoners van Parijs, Berlijn en Rome; vrouwen in de laatste mode, mannen met hipsterbaard, opgaand in het drukke verkeer. Maar trap één keer op het gaspedaal en je bent in Europa de stad al weer uit. En daar kom je dus ook Europeanen tegen. Hoe kijken zij naar de globaliserende wereld? En welk beeld heeft die wereld van hen?

Bestaat dé Europese dorpsbewoner anno 2018? In Dorp Europa van Tryater wordt de mythe ontrafeld.
Tryater reist in het najaar met deze kleurrijke voorstelling door Fryslân. Op locaties en in huiskamers, waarbij spelers, muzikanten en dansers trachten de ziel van de Europeaan te vangen.

De voorstelling is op locatie bij:
Steinfort Glas
Marconistraat 6
8801 PM  Franeker

 

Kaartprijs: € 18,00


Deze meertalige voorstelling maakt deel uit van het hoofdprogramma van Leeuwarden Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 en is ook geschikt voor niet-Friestaligen.

Bij de voorstelling op 8 december is een blindentolk aanwezig! Er zijn ook koptelefoons aanwezig met Nederlandse vertaling en koptelefoons met versterking voor de gesproken tekst. Zie voor de toegankelijkheid van de voorstelling onderaan deze pagina.

De voorstelling is op locatie bij:

Steinfort Glas
Marconistraat 6
8801 PM  Franeker

Dorp Europa 

Een dynamische, sprookjesachtige voorstelling over de zoektocht naar waar je je thuis voelt.  

Wolkom op it plattelân!
Dit is ús doarp.
Ons Dorp.
Unser Dorf.
Nasza wioska.
Us doarp tusken de greiden.
Oan de grutte marren.
It bûtenfjild. 
Aan de machtige rivier. 
Gdzie mozesz poczuc zapach morza. 
All’ ombra delle montagne. 
Neben dem dunklen wald. 
Bosken om in te ferdwalen…
 
Welkom in het Dorp. Dorp waar je woont, waar je werkt, waar je familie is of waar je weleens op vakantie gaat.

Welkom in Dorp Europa, waar negen dorpelingen in geuren en kleuren en in alle talen die ze machtig zijn zingen, spelen, dansen en vertellen over het meisje dat al zo lang in verwachting is. Ze draagt de toekomst in haar buik en trekt van dorp naar dorp, zoekend naar een plek waar ze veilig kan bevallen. Het dorp met de koekjesfabriek? Het dorp waar ze spijkers maken? Of toch het dorp waar ze reuzenraden maken voor de hele wereld?
Kom, schuif aan, op de plekken waar gewoond en gewerkt wordt en waar de toekomst ter wereld komt! 

OP LOCATIE: Steinfort Glas

Iedereen is een Prutser zich op onverwachte plekken door Friesland afspeelde en Wereldburgers van de Voorstreek letterlijk de Voorstreek in Leeuwarden als locatie kende, is Doarp Europa te zien bij lokale bedrijven met een internationale connectie door heel Friesland: daar waar gewerkt wordt.

Tryater speelt Dorp Europa niet in de Koornbeurs, maar op een bijzondere locatie: bij Steinfort Glas aan de Marconistraat 6, 8801 PM Franeker. Het is de grote glasfabriek van Franeker. Onder andere moderne gebouwen over de gehele wereld worden voorzien van glazen gevels, gemaakt door Steinfort!  

Credits
concept en regie: Ira Judkovskaja
regie-assistent: Eline de Vries
tekstbijdrage: Eelco Venema
dramaturgie: Peter Sijbenga
muziek: Beppe Costa
spel: Aly Bruinsma, Beppe Costa, Marjolein Ley, Eva Meijering, Romke Gabe Draaijer, Brecht Wassenaar, Sjoerd Blom, Klaus Jürgens, Sonia Zwolska.
vormgeving: Elze van den Akker
kostuums: Linda Eijssen
lichtontwerp: Koos de Vries
Dorp Europa is een meertalige voorstelling en maakt deel uit van het hoofdprogramma van Leeuwarden Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 en is ook geschikt voor niet-Friestaligen.
Website: www.tryater.nl

TOEGANKELIJKHEID EN MEERTALIGHEID | TRYATER VOOR IEDEREEN
Rolstoelen | Bij de voorstelling zijn enkele plekken beschikbaar voor rolstoelgebruikers.
Geluidsversterking | Bij de voorstelling kunnen slechthorenden gebruik maken van koptelefoons voor geluidsversterking. Geef bij binnenkomst aan dat u graag een koptelefoon voor geluidsversterking wilt gebruiken.
Blindentolk | De voorstelling op 8 dec. bij Steinfort Glas Franeker wordt d.m.v. een blindentolk die via een koptelefoon de voorstelling voorziet van live audioverslag toegankelijk gemaakt voor blinden en slechtzienden. Gebruik maken van een koptelefoon met live audioverslag door de blindentolk? Reserveer een koptelefoon via Tryater, 058-2882335.
Oortjes met NL-vertaling | Tijdens de voorstelling kan er gebruik gemaakt worden van oortjes met NL-vertaling. Geef bij binnenkomst aan dat u graag een oortje met NL-vertaling wilt gebruiken.

Recensie Financieel Dagblad
Recensie theaterkrant 
Recensie Leeuwarder Courant 
 

Kaartprijs: € 18,00

Deze voorstelling is niet boekbaar!

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates over ons programma, kortingsacties en meer…