Nieuws

Theater de Koornbeurs opent haar deuren voor bezoekers

Franeker - Na een gedwongen sluiting van ruim twee maanden zal Theater de Koornbeurs in juni haar deuren weer openen voor publiek. Dit maakte het theater bekend naar aanleiding van de nieuwe regels rondom het coronavirus die het kabinet op 6 mei bekend heeft gemaakt. In de Koornbeurs zullen vooralsnog geen theatervoorstellingen worden uitgevoerd, de versoepeling laat het op dit moment alleen toe om films te vertonen in de theaterzaal.

 

“We maken er iets bijzonders van”, zegt Titia Huisman, directeur van Theater de Koornbeurs. “De gebruikelijke tribune wordt vervangen door dertig gemakkelijke stoelen. Uiteraard worden die schoongemaakt na iedere voorstelling.” Theater de Koornbeurs werkt hierbij volgens het coronaprotocol dat door de VSCD, de branchevereniging voor theaters, is opgesteld. “Onze bezoekers kijken er naar uit om het theater weer te bezoeken en wij grijpen elke kans aan om ze die mogelijkheid weer te geven, maar alleen als dat op een veilige manier mogelijk is” zo vertelt Huisman.

 

Om de veiligheid te kunnen waarborgen worden er vooralsnog alleen films vertoond in het theater. Wanneer de eerste theatervoorstellingen weer doorgang krijgen is op dit moment nog onbekend. “Binnen de huidige afspraken met onze producten zijn zelfs voorstellingen met honderd bezoekers voorlopig uitgesloten. Laat staan voorstelling voor dertig bezoekers. Dat is financieel gezien gewoon niet haalbaar” benadrukt Huisman. “Theatervoorstellingen voor zo weinig mensen, vragen om een duidelijk ander concept. Dat vraagt tijd en in veel gevallen nieuwe afspraken. Als het al mogelijk is.”

 

Gezien het beperkte aantal plaatsen werkt de Koornbeurs met een reserveringssysteem. Degenen die in juni naar de film willen kunnen binnenkort op de website van het theater terecht voor meer informatie. Ook alle maatregelen die in Theater de Koornbeurs worden getroffen zullen daar te zijner tijd gepubliceerd worden.

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates over ons programma, kortingsacties en meer…