Nieuws

Doe mee met de Challenge "Het Verlangen"

Doe mee met de Challenge "Het Verlangen"

De Koornbeurs presenteert ‘Het verlangen van 2021’

2020,een jaar van verlangen. Verlangen naar vroeger, of juist naar de toekomst. Verlangen naar iets wat de strubbelingen doet vergeten. Om dat verlangen uiting te geven, start theater de Koornbeurs een bijzonder project met inwoners - en jongeren in het bijzonder - van de gemeenten Waadhoeke en Harlingen, onder de titel ‘Het Verlangen van 2021’. 

 

Het Verlangen van 2021 daagt (jonge) schrijvers uit om een gedicht of kort verhaal te schrijven rondom dit thema.  Een jury van drie deskundigen zal vijf van deze gedichten of verhalen uitkiezen, om ze onder te brengen bij een professionele artiest. De vijf artiesten zullen zich laten inspireren door dit verhaal of gedicht en maken er een voorstelling van ongeveer een kwartier van. Natuurlijk mag de schrijver ook zelf het verhaal of gedicht voordragen!

Jouw verhaal of gedicht wordt als inspiratie gebruikt voor professionele artiesten op het gebied van:

 

  • Dans 
  • Zang 
  • Toneel 
  • Klassieke muziek 
  • Zandkunst 


De voorstellingen zullen - uiteraard volledig coronaproof - worden gespeeld op 2, 3 en 4 januari. Voor wie niet persoonlijk aanwezig kan zijn, is er de mogelijkheid om een livestream te volgen.


Schrijvers die enthousiast geworden zijn, kunnen hun verhaal of gedicht voor 25 november 2020 opsturen naar post@theaterdekoornbeurs.nl, onder vermelding van ‘Het Verlangen Van’.

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates over ons programma, kortingsacties en meer…