Nieuws

29-9-2018 Talentendag Waadhoeke voor scholen voortgezet onderwijs

Ontdek je talent

De leerlingen kunnen kiezen uit de workshops: Multi Media, Kostuums en accessoires, Visagie, Sieraad ontwerpen, Theatertechniek, Spelen in een band, Rap en Hiphop, Breakdance.

Deelnemende scholen aan deze Talentendag zijn Ulbe van Houten en Pieter Jelles in St.-Annaparochie en RSG Simon Vestdijk in Franeker.

 

Samen bereik je meer

De dag wordt georganiseerd door Petra Berbee en Ra van der Hoek van PowWow (voorheen OladiCoba) in samenwerking met Museum Martena, De Koornbeurs en Ritmyk. Financieel wordt de talentendag mogelijk gemaakt door de drie organisaties gezamenlijk, met steun van de gemeente Waadhoeke en de Stichting Coba de Groot.

 

Grote eindshow

Tussen 16.30 - 17.00 uur komen alle leerlingen samen voor de grote eindshow. Deze show in de theaterzaal van De Koornbeurs is gratis toegankelijk voor alle scholen die bij het project betrokken zijn, inclusief de ouders, vrienden en bekenden en docenten van de deelnemende scholen. De leerlingen van buiten Franeker kunnen na afloop met de ouders mee naar huis.

 

Workshops

Multi Media - Mark Buitenwerf - 15 leerlingen www.markbuitenwerf.com.

Het maken van decor: grote videoprojecties op achterwand van het toneel, videoprojecties op de kostuums Er wordt gewerkt met videocamera, computer, LEDs, stroboscoop, effecten.

 

Kostuums en accessoires - Gerda Schepers - 16 leerlingen  www.lieveloeders.com

Het maken van: accessoires bv hoofddeksels, schouderstukken, schoeisel, sieraden kostuums waarop geprojecteerd kan worden. Er wordt gewerkt met verf, wit vlies, naaimachine, stiften.

 

Visagie - Saskia Wagenvoort - 14 leerlingen www.saskiawagenvoortartwork.nl.

Experimenteren voor de foto-/videoprojecties als decor en ter ondersteuning van de kostuums. Er wordt gewerkt met poederachtige kleuren, grime, blush, eyeliners, wimpers, glittersteentjes, bloemen en accessoires.

Sieraad ontwerpen - Jeanet Metselaar - 15 leerlingen www.jeanetmetselaar.nl Experimenten met sieraden ‘met maximaal effect’ voor op het toneel en de catwalk. Er wordt gewerkt met verrassende, niet voor de hand liggende materialen zoals speciale kunststoffen en plastics, veel kleur en grote vormen.

 

Theatertechniek - Rik Tiedema - 10 leerlingen www.theaterdekoornbeurs.nl.

Hoe werkt het theater:  dagplanning maken en uitleg over theater-techniek het maken van een licht- en geluidsplan voor de eindshow effecten onderzoeken opbouwen van de benodigde techniek voor de eindshow maken een lijst met veranderingen in licht/geluid/decor tijdens de show (Q-list).

 

Spelen in een band - Thomas Schiphof - 15 leerlingen www.thomasschiphof.nl

Wat komt er bij kijken om professioneel muzikant te zijn? Thomas coacht en begeleidt leerlingen die een instrument bespelen, zingen en/of liedjes schrijven. Ook (bestaande) bandjes zijn welkom. Hij luistert naar het samenspel, kijkt hoe het er uit ziet, geeft professioneel advies.  Er wordt gewerkt met eigen instrument of instrumenten die aanwezig zijn op de muziekschool.

 

Rap en Hiphop - Meneer Produceer - 15 leerlingen www.meneerproduceer.nl

Aan de slag met een eigen rap, beat en eigen moves daarbij. Een beatbox met je computer en je mond. Samen wordt er gewerkt aan een presentatie. De raps worden productie-klaar gemaakt voor de eindshow.

 

Breakdance - Benediction - 15 leerlingen

Er worden ‘coole moves’ aangeleerd en er is veel ruimte voor eigen creativiteit: razendsnel voetenwerk, spectaculaire windmills, lock en popping technieken en de ‘freeze’. Benediction danste in het bekende Hiphop/breakdance gezelschap de 'GROOVE KINGS'. Ze stonden in de halve finale van Holland Got Talent. Tevens is Benediction bekend van So You Think You Can Dance.

 

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates over ons programma, kortingsacties en meer…