Nieuws

24-1-2018 Opening Culturele hoofdstad

Koninklijk Eise Eisinga Planetarium, Eise Eisingastraat 3, Franeker

van 19.00 tot 22.00 uur

 

In het Planetarium wordt het verhaal van de familie van Balen verteld. Dit verhaal wordt enkele keren tussen 19.00 uur en 22.00 uur verteld. De familie Eisinga en de latere conservatoren van het Eise Eisinga Planetarium hadden bijzondere buren: de familie Van Balen, vermaard om hun thee en zelf gebrande koffie. Vertelster Nelle Raaphorst neemt u mee in het leven van een van hen, ome Gerrit. Waarom wilde hij bijvoorbeeld ’s morgens altijd als eerste bij de barbier verderop zijn? Wie was zijn grote rivaal? Onder het genot van een kopje koffie of thee in de oude winkel zullen oudere Franekers deze verhalen vast nog wel aan kunnen vullen. Hoor de verhalen over de prachtige Jugendstil winkel en salon van Van Balen.

www.planetarium-friesland.nl

 

 

Museum Martena, Voorstraat 35, Franeker

Het verhaal wordt twee keer verteld om 20.00 uur en 21.00 uur.

 

De Erfenis

Bijna iedereen kent het wel. Ouders gaan dood en er moet een huis ontruimd worden. Alle spullen, met en zonder betekenis, krijgen een nieuw plekje. Dat kan bij de familie zijn, in de Kringloop of op de stort. Over zo’n collectie gaat het vanavond. Het is het persoonlijke verhaal van Manon Borst, de directeur van het museum.

www.museummartena.nl

 

 

Theater de Koornbeurs, Noord 2, Franeker

Aanvang rond 22.15 uur tot 23.30 uur

(De verhalen vangen aan na afloop de voorstelling van Toneelgroep Het Volk)

 

Vier warme winterverhalen van Waadhoeke, vanuit de verschillende hoeken van onze nieuwe gemeente Waadhoeke, in de taal van die streek.

 

Neeltje Bonnema: It ferhaal ‘ Diseloalje.’ komt út myn ferhalebondel ‘Rachlan.’  It giet oer in stikume relaasje dy ’t him ôfspilet yn ien fan de doarpen fan gemeente Waadhoeke.

 

Bart Kingma vertelt over de kunst van het verhalen vertellen aan de hand van een bijzondere cd.

 

Jetske Bilker een waargebeurd verhaal uit de bundel 'Fan Duveldrek nei Hoarnestreek' uit 2009. Over de dramatische gevolgen van een stiekem gerookte sigaret…tot het verhaal een verrassende wending krijgt.

 

Hein Jaap Hilarides sluit de avond af met een bijzonder Bildts verhaal.

 

www.theaterdekoornbeurs.nl

 

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates over ons programma, kortingsacties en meer…